Fransız hükümetinden TOR ve Wi-Fi yasağı!

Paris saldırılarının ardından Fransa, internet alanında büyük engellemelere imza atıyor!

Wi-Fi yasağı geliyor!

Fransa'da yayınlanan Le Monde gazetesine göre, Paris saldırılarının ardından Fransız hükümeti internet kullanıcılarına anonim iletişim imkanı sağlayan TOR ve kamuya açık Wi-Fi ağlarına erişimi kısıtlayacak yeni bir yasa tasarısını değerlendiriyor.

Devletin ilk acil önerisi, ücretsiz veya paylaşılan Wi-Fi bağlantılarının olağanüstü hal sırasında yasak olması ve yasaya uymayan bağlantı sahiplerinin cezai yaptırıma maruz kalabileceğini ortaya koyuyor.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris saldırılarının ardından ülke çapında olağanüstü hal ilan etmiş ve parlamento daha sonra bunu üç ay uzatmak için oy kullanmıştı. Olağanüstü hal Fransız polisinin yetkilerini genişletirken, izne gerek kalmadan konut araması yapabilme ve daha sıkı sınır kontrolleri gibi inisiyatifler getirmişti.

Terörle mücadele mevzuatı için ikinci öneri, TOR'un engellenmesi ya da yasaklanmasını ve servis sağlayıcıların şifreleme anahtarlarını polise teslim etmesini gerektiren yaptırımları içeriyor. Le Monde gazetesine göre her iki öneri de en kısa sürede kabul edilip önümüzdeki yılla birlikte yürürlüğe konacak.

Fransa, TOR'u engellemesi durumunda bunu gerçekleştiren ilk Avrupa ülkesi olmanın yanında, terör saldırılarına olanak sağlama adına teknolojiyi suçlayan ülkelerin arasına da katılmış olacak.

Okuyucu Yorumları