FTC Davasında Samsung da Qualcomm Karşısında

Federal Ticaret Komisyonu'nun Qualcomm'a olan suçlamalarına Samsung da katıldı!

Samsung da Qualcomm'a karşı

Federal Ticaret Komisyonu ile Qualcomm arasındaki dava sürüyor ve şiddetini arttırmaya devam ediyor. Bu yılın başlarında FTC'nin açtığı davada, Samsung ilk destekçiler arasında yer almışken, sonrasında buna Apple ve Intel de katılmıştı. Son gelinen noktada ise, Samsung yeni argümanlar sundu.

Evet, teknoloji devleri arasında hem rekabet hem karşılıklı davalar hem de işbirlikleri aynı anda işlenebiliyor. Bunlardan biri de şu sıralar Samsung ve Qualcomm arasında geçiyor. Her ne kadar Samsung'un yeni amirallerinin ABD sürümlerinde Qualcomm Snapdragon 835 bulunsa da, bu şirketlerin mahkemede kozlarını paylaşmalarına engel değil. FTC davasında yeni argümanlar sunan Samsung, Qualcomm'un akıllı telefon pazarını kendi tekelinde tutmak istediğini açık şekilde ifade ederken, Samsung'un Exynos yonga setlerini de Samsung markası dışında başka bir telefon markasının kullanmasını engellediğini iddia ediyor.

Mobil işlemci pazarında işler önümüzdeki günlerde kızışacak gibi görünüyor. Samsung'un yeni bildirilerine Qualcomm tarafından henüz bir cevap yok. Önümüzdeki günlerde bir açıklama bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları