Fuchsia, Yakın Gelecekte Android'i Tehdit Etmeyecek!

Google'ın gizemli işletim sistemi Fuchsia, yakın gelecekte Android'i tehdit edecek mi? İşte Google'dan gelen yeni bilgiler...

Nedir bu Google Fuchsia?

Google'ın yepyeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını geçen sene Ağustos ayında öğrenmiştik. Geçtiğimiz günlerde ise Mountain View'daki Google IO etkinliğinde yeni Fuchsia platformu hakkında bir miktar daha bilgiye sahip olmuştuk.

Fuchsia hakkındaki ilk dedikodular, platformun zamanla Android'in ve Chrome OS'un yerini alacağını söylüyordu. Google, Fuchsia hakkında çok fazla bilgi vermese de onu modern cihazlar için baştan geliştirdiğini biliyorduk. Üstelik işletim sisteminin arayüzüne de kısa bir bakış şansımız olmuştu. Peki bu gizemli işletim sistemi tam olarak nedir, gelecekte onu kullanma şansımız olacak mı?

Android'in üst düzey yöneticilerinden Dave Burke, 9to5Google'ın raporuna göre ısrarlı sorular karşısında şunları söyledi: "Fuchsia, henüz ilk aşamalarında olan deneysel bir proje. Bildiğiniz üzere Google'da birçok ilginç projemiz var. Burada ilginç olan bence (Fuchsia'nın) açık kaynak kodlu olması, böylece insanlar kodları görüp, yorum yapabiliyorlar."

Buraya kadar her şey güzel, peki Fuchsia tam olarak ne işe yarayacak? Google'ın açıklamalarından henüz bunu Google'ın bile bilmediği söylenebilir. Burke sözlerine şunları ekliyor: "İlk aşamalardaki çoğu proje gibi muhtemelen dönüşecek. Üzerinde çalışan gerçekten çok akıllı insanlar var."

Açıklamalardan Android'in en azından şimdilik tehdit altında olmadığı söylenebilir. Fuchsia'yı ilk ortaya çıkarırken Google'ın aklında muhtemelen bir plan vardı, ancak şimdilik bu planı bilmiyoruz. Anladığımız, ""deneysel bir proje olan Fuchsia'nın amaçlarının, piyasanın ve cihazların ihtiyaçlarına göre değişebileceği.

Okuyucu Yorumları