Fujitsu FLEPia: Dokunmatik ekranlı e-kitap

E-book okuyucuları artık tanıyoruz; fakat Fujitsu'nun FLEPia'sı hepsinden farklı...

Bu e-kitap farklı...

Fujitsu firması E-Ink teknolojisini baz alan ve renk gösterimi de yapabilen ilk e-kitap okuyucusunu tanıttı. Diğer nitelikleri arasında dokunmatik ekranı ve Windows CE 5.0 var.

Fujitsu tarafından "Color E-Paper" olarak adlandırılan teknoloji 260.000 farklı rengi canlandırabiliyor. FLEPia'nın ekranı 8 inç büyüklüğünde ve maksimum 768 x 1014 pikseli çözebiliyor.

Sürekli kullanımda cihazın bataryası 40 saat dayanabiliyor. Fakat bu değer tümleşik Bluetooth ve WLAN modülleri kullanıldığında bu süre kısalabilir. Diğer donanımsal özellikler arasında bir Mini-USB portu ve SD kart okuyucu var. Okuyucu 4 GB'a kadar olan kartları destekliyor.

Cihazın kullanımı yan yana yerleştirilmiş tuşlar veya kalem ile dokunmatik ekran üzerinden gerçekleşiyor. Cihazda yüklü gelen Windows CE 5.0 işletim sistemi sayesinde cihazı kitap okuyucusu dışında internet, e-posta ve Office Mobile gibi özellikler sunuyor.

385 gram ağırlığındaki cihaz 20 Nisan'da Japonya'da yaklaşık 1040 dolara satışa sunulacak. Avrupa pazar başlangıcı hakkında kesin bir bilgi yok.

Okuyucu Yorumları