Fujitsu'nun distribütörü oldu

Datagate, Fujitsu'nun Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemleri ürünlerinin distribütörü oldu!

Fujitsu'nun distribütörü oldu

IndexGrup bünyesinde faaliyet gösteren Datagate Bilgisayar, Japon teknoloji üreticisi Fujitsu'nun "Avuç İçi Damar Okuma ve Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemleri" ürünlerinin Türkiye'deki distribütörü oldu. Üyelik gerektiren işletmelerde, resmi kurumlarda ve güvenlik sektöründe kullanılabilecek bu ürünler, Türkiye'de ilk kez sağlık alanında uygulamaya konulacak. Bu bağlamda ürünler, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) uyarınca ilk etapta 20 ildeki tüm özel sağlık hizmeti sağlayıcılarında kullanılacak.

Sağlıkta ileri teknoloji: Avuç içinden kimlik tespiti

Avuç içi damarlarının kişiye özgü olma özelliğinden yola çıkarak oluşturulan bu hizmet, her bireyin hastane sisteminde güvenle tanımlanmasını ve TC kimlik numarası ile eşleşmesini sağlayacak olup kimlik doğrulama yöntemi ile provizyon alınması yoluyla hastalara sağlık hizmeti verilecektir.

Datagate Genel Müdürü Salih Baş, Fujitsu'yla yapılan sözleşme sonrasında "Avuç İçi Damar Okuma ve Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemleri"yle ilgili olarak, "Türkiye'de ilk kez sağlık alanında kullanılacak ileri teknolojideki bu ürünlerin Fujitsu anlaşmasıyla ürün yelpazemizi genişletmesinden ve Fujitsu'yla iş ortaklığımızı pekiştirmesinden dolayı çok mutluyuz. Sağlık sektöründeki bu ilk adımı takiben, farklı sektörlerde de bu ürünün kullanımını destekleyecek şekilde iş ortakları kanalımızla birlikte çalışacağız." dedi.

Datagate ve Fujitsu işbirliği, hâlihazırda aynı firmanın masaüstü bilgisayar, monitör, sunucu, taşınabilir bilgisayarlar ve bunların çevre birimlerine ilişkin ürünlerinin de dağıtıcılığının yapılması üzerine kurulu.

Okuyucu Yorumları