Fujitsu Siemens’ten çevre dostu ürünler

Yenilikçi yaklaşımlarıyla teknolojisini sürekli geliştiren Avrupa’nın lider bilişim firmalarından Fujitsu Siemens Computers’dan şimdi de cevre dostu ürünler. Scenic Professional PC ve Celsius iş istasyonu serisinde yer alan, “Yeşil PC” de denen yeni çevre dostu modeller, yaz aylarında piyasada.

Fujitsu Siemens’ten çevre dostu ürünler

Çevrenin en büyük sorunlarından biri de bilindiği gibi “elektronik çöpler”. Artık tüm dünyada eski sistemlerin geri alınmasını ve elektronik ekipman üretiminde tehlikeli madde kullanımından kaçınılmasına özen gösterilmeye çalışıyor. Bu alanda da öncü rolü üstlenen Fujitsu Siemens Computers, cevre dostu teknolojisiyle sadece ürünlerde yeniliklerin artmasını sağlamıyor, üretim maliyetinin düşmesine de yardım ediyor.

• Çevre dostu ürünler, şu anda yıllık satışların yüzde 15’ini oluşturuyor
• Fujitsu Siemens Computers, Almanya, Paderborn’daki fabrikasında 1988’de eski sistemleri yeniden kullanıma kazandırıyordu
• Şirket bugüne kadar, Augsburg’daki modern, çevre dostu üretim hatlarının her birine 500-600 bin euro kadar yatırım yaptı
• Kasım 1994’te “Alman Mavi Melek” ödülünü alan bir PC’yi pazarlayan ilk üretici oldu
• Fujitsu Siemens Computers, son model, çevre dostu PC’leri, klasik sistemlerle aynı fiyata satan ilk şirkettir.

Fujitsu Siemens Computers Türkiye Genel Müdürü Nezih Süzen, “Bizim için çevre dostu ürünler, kendi başlarına bir son hedef değiller. Stratejimiz, tedarik zincirinden, pazara sunduğumuz ürünlerin üretim yöntemlerine kadar çevreyi korumaya odaklanmalı” şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları