Fujitsu'dan "bölünme" hamlesi!

Japon PC devi, bundan böyle yoluna 3 ayrı şirket olarak devam etme kararı aldı!

Japon devi "bölünüyor!"

Japon devi Fujitsu'nun bilgisayar ve masaüstü bölümleri, 1 Şubat tarihinde tamamen yeni bir alt bölüme, Fujitsu Client Computing Limited'e dönüşecek. Bunun yanı sıra, firma aynı işlemi mobil kolu için de yapacak ve bu kol da Fujitsu Connected Technologies Limited olacak. Başka bir deyişle Fujitsu, artık farklı alanlar için farklı şirketlere bölünecek.

Fujitsu'nun basın açıklamasında söylediği üzere, PC'lerin ve telefonların ticaret eşyasına dönüşmeleri, ayrımı zorlaştırıyor. PC endüstrisi kan kaybediyor ve artık "idare eder" bir mobil cihazı 50 dolar karşıığında satın almak mümkün. Bu iki etkenin birleşmesi, çok düşük bir kar oranı olduğu anlamına geliyor ve Samsung gibi firmaların bile zorlandığı düşünülürse, Fujitsu'nun markette neredeyse hiç şansı bulunmuyor. Bu bölümleri ayrı firmalara dönüştürmek, ne yaptığınızı itiraf etmeden, zarar eden bir bölümden kurtulmanın en iyi yolu olarak gözükebilir.

Aralık ayının başında, Toshiba ve Fujitsu'nun PC bölümlerinin Vaio markasının altında birleşeceklerine dair Japonya'dan söylentiler yayılmaktaydı. Şu anda gözüken iki ihtimal ise, Fujitsu'nun birleşme işlemini "rakiplerinden" önce başlatmış olması ya da bunu tek başına başarabileceğine inanıyor olma ihtimali...

Okuyucu Yorumları