Futbol kökten değişecek!

Futbolseverleri şok edecek bir gelişme: Artık tartışmalı hakem kararları ve kavga olmayacak!

Futbol kökten değişecek!

Futbol ülkemizde olduğu kadar dünyada da herkesin hayatının bir parçası olmuş durumda. Bu denli derin bir sporun pek tabii herhangi bir açığı olmaması lazım. Nitekim konu futbol olunca, bin bir türlü detay devreye giriyor. Bu detaylardan en önemlisi de şüphesiz hakem kararları.

Özellikle Dünya Kupası'nda oynanan İngiltere maçında olduğu gibi, topun karambol anlarda gol çizgisini geçip geçmediğini görebilmek neredeyse imkansız. Durumun ciddiyetini anlayan Fifa başkanı Sepp Blatter; gelecekte çok daha doğru kararlar alınabilinmesi için gol çizgisi video teknolojisi kullanılabileceğini söyledi. Ayrıca bu hafta basına konuşan Blatter; "Hakem tarafından verilmiş yanlış kararlara biz de doğal olarak üzülüyoruz ve tepki gösteriyoruz. Video teknolojisi hakkında büyük bir çalışma söz konusu. Artık bir şeylerin değişmesi gerekiyor" dedi.

Hali hazırda İngiltere Premier Ligi'nde test edilen Hawk - Eye ismindeki cihaz gün be gün gelişmeye devam ediyor. Projenin arkasındaki isimlerinse; bu gibi bir teknolojinin maçı yavaşlatacağını düşünenlere karşı büyük bir tepkisi var. Herhangi bir hakemin çok daha doğru bir karar vermesi için gereken süreyse sadece ve sadece 0,5 saniye.

Okuyucu Yorumları