Futuremark Benchmark’tan elini çekiyor

Geliştirici firma Futuremark’ın daha önce de duyurduğu gibi ünlü sistem test programı PCMark2002 desteğini ve geliştirmelerini tamamen durdurdu.Son zamanlarda teknik olarak ön plana çıkan program PC sistemlerinde hata tespiti ve performans ölçümü için kullanılıyor.

Futuremark Benchmark’tan elini çekiyor

Fin üretici bu programın yerine güncel donanım bileşenleri ile uyumlu olan ve bir çok noktada performans ölçümü konusunda çok daha iyi olan bir sonraki versiyon PCMark2004’ün kullanılmasını tavsiye ediyor. Yeni versiyon sentetik Benchmark’ların yerine Windows Media Player, DirectX 9 ve DivX gibi kurulu olan bileşenleri kullanıyor.

Firma, bir bilgisayarın özel olarak oyunlar için sunduğu performans değerlerinin ölçümü için de 3DMark test programını geliştirdi. Kullanılabilir donanımların doğru ölçülebilmesi için bu programın geleneksel olarak her sene yeni bir versiyonu sunuluyor. Güncel versiyon 3DMark2004 yayınlandıktan sonra bir sonrakinin hazırlıklarına başlandı bile. Futuremark, bu versiyon ile ilgili ayrıntıları Mart sonunda düzenlenecek olan Games Developers Conference (GDC) kapsamında açıklayacak.

Okuyucu Yorumları