Gabe Newell'ın Windows 8 öfkesi dinmiyor

Windows 8'e "sallayanlar" kervanına o da katıldı... İşte yeni Windows'a saldıran dev isim!

"Tam bir hayal kırıklığı!"

Ünlü oyun geliştiricisi Valve'in kurucularından Gabe Newell'ın Windows 8 öfkesi dinmiyor. Newell daha önce "felaket" olarak tanımladığı Microsoft'un son model işletim sistemini bu sefer de "büyük hayal kırıklığı" şeklinde niteledi. Newell bununla da yetinmedi ve Windows 8'in, insanları bilgisayar almaktan vazgeçiren bir işletim sistemi olduğunu iddia etti.

Newell'ın ilk açıklamaları, Windows 8 Ekim ayında duyrulmadan öncesine aitti. O zamandan bu yana Valve'in Steam hizmetini kullanan müşterilerinden yüzde 7'si Windows 8 sahibi oldu. Bu oran, Steam kullanan Mac ve Linux kullanıclarından da fazla. Ancak işler her ne kadar Windows 8 lehine gitse de bu durum Newell'ı tatmin edeceğe benzemiyor.

Newell'ın Windows 8 öfkesi öylesine büyük ki; eski Microsoft çalışanı, PC pazarının yaşadığı yüzde 20'lik düşüşten bile Windows 8'i sorumlu tutuyor: "PC satışlarında yüzde 20'lik düşüş değil; yüzde 40'lık artış olması gerekiyordu. Ancak insanlar da yeni nesil bir işletim sisteminin bu şekilde olmaması gerektiğini anlamış durumda. Benim de Windows 8'i ilk kullandığımdaki tepkim 'Aman Tanrım, bu da ne böyle!' oldu."

Newell aynı zamanda çiçeği burnundaki PC tabanlı oyun konsolu Steam Box hakkında da açıklamalarda bulundu. Linux tabanlı Steam Box'un Windows çalıştırmayacağını söyleyen Newell, ancak yine de istendiği takdirde Windows yüklenebileceğini belirtti.

Okuyucu Yorumları