Galaxy Alpha, Galaxy S5 karşısında!

Galaxy Alpha'nın özellikleri, Galaxy S5 karşısında nasıl görünüyor? İşte iki amiralin kapışması!

Galaxy Alpha vs. Galaxy S5!

Samsung Galaxy Alpha'nın isminde "S5" sözcüğüne rastlamanız mümkün değil, ancak cebin Galaxy S5 ile ortak birçok noktası var. İki telefonun biraz farklı piyasalara hitap ettiğini söylemek mümkün. Galaxy S5, piyasadaki en üst düzey özelliklere sahip, en yüksek modelleri karşısına alırken Galaxy Alpha ise Apple iPhone 6 gibi spesifik bir cihazla yarışma amacını taşıyor.

"Phablet" sınıfındaki Galaxy Note 3'ü bir yana ayırırsak, artık Samsung'un iki üst seviye telefonu var ve aralarında seçim yapmak zor olabilir. İşte seçiminizi kolaylaştıracak bilgiler ve karşılaştırmalar.

Ekran

En önemli farklardan bir tanesi, ekran alanında öne çıkıyor. QHD ekranla gelmesi beklenen Galaxy Alpha, bunun yerine 4.7 inç'lik 1280x720 çözünürlüklü bir ekranla yetiniyor. Alpha'nın piksel yoğunluğu, 331ppi.

Galaxy S5 ise 5.1 inç'lik full HD Super AMOLED paneliyle 432ppi'ye ulaşıyor.

Tasarım, fiyat ve işlem gücü

Tasarım, fiyat ve işlem gücü

Tasarım

4.7 inç'lik ekranı, tahmin edebileceğiniz üzere Galaxy Alpha'yı Galaxy S5'ten küçük kılıyor. Bunun yanında Galaxy Alpha, 6.7mm kalınlığında, süper ince bir cep.

Galaxy S5, biraz daha büyük ve 8.1mm ile biraz daha kalın. Bu nedenle Alpha, elinize daha iyi oturacaktır.

115 gram ağırlığındaki Alpha, metal çerçeveli olmasına rağmen 145 gramlık Galaxy S5'ten daha hafif. Her iki telefonun da arkasında kalp ritmi sensörü bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı, her iki telefonda da giriş düğmesine entegre edilmiş. Ancak Galaxy Alpha, su ve toza dayanıklılık özelliğine sahip değil.

Fiyat

Galaxy Alpha'nın fiyatı konusunda henüz herhangi bir duyuru yapılmadı, ancak bazı dedikodulara göre cihaz Galaxy S5 ile yaklaşık aynı fiyata satılacak. Ancak Alpha'nın S5'ten biraz daha uygun fiyatla sunulmasını bekliyoruz, aksi halde mevcut amiral gemisi telefonların gölgesinde kalacaktır.

İşlem gücü

İki telefonun da bu alanda sıkıntısı yok. Galaxy S5, 2.5GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemci ve 2GB RAM ile geliyor. Galaxy Alpha da 2GB RAM'e sahip ve iki farklı model bulunuyor. Bu modellerden biri, sekiz çekirdekli (dört çekirdekli 1.8GHz ve dört çekirdekli 1.3GHz) işlemciye sahipken, diğeri 2.5GHz dört çekirdekli bir işlemci taşıyor.

Kamera, pil ve bağlantı özellikleri

Kamera, pil ve bağlantı özellikleri

Kamera

16 megapiksellik kameraya sahip Galaxy S5, Galaxy Alpha'nın 12 megapiksellik kamerasını rahatça geçiyor. Her iki telefonda da 2.1 megapiksellik ön kameralar bulunuyor.

Her iki telefonun da yeterli kareler yakalayabilmesi, bunların yanında HDR'den Beauty Face'e çeşitli kamera numaraları sunması bekleniyor.

Pil

Galaxy S5, 2800mAh kapasiteli, çıkarılabilir bir pile sahip. Galaxy Alpha ise 1830mAh kapasiteli piliyle bu alanda pek de donanımlı sayılmaz. Ancak bu kadar ince bir gövde içinde büyük bir pil taşımıyor olmasını normal karşılamak gerekiyor.

İyi haber ise Alpha'nın ekranının daha küçük ve daha düşük çözünürlüklü olması dolayısıyla iyi bir pil ömrü sunabilecek olması.

Bağlantılar

Galaxy Alpha, bir microSD slotuna sahip değil, bu yüzden 32GB'lık dahili depolama alanıyla yetinmeniz gerekli. Galaxy S5'teki microSD slotu ise telefonun 16GB veya 32GB'lık dahili depolama alanına 128GB'a kadar alan eklemenize izin veriyor.

Galaxy Alpha, Cat 6 LTE yoluyla 300Mbps 4G hızlarına çıkabiliyor, ancak çoğu ağ bu hızı henüz desteklemiyor. Galaxy S5 de 4G desteği sunuyor, ancak sadece CAT 4 desteğine sahip.

İki telefon da Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, NFC ve microUSB portlarına sahipler.

Okuyucu Yorumları