Galaxy Gear 50 bin mi sattı, 800 bin mi?

Samsung'un yeni Galaxy'si hakkında ortaya atılan "satıyor - satmıyor" açıklamaları kafa karıştırdı!

Satıyor mu, satmıyor mu?

Samsung'un Galaxy Note 3' eşlik eden saati Galaxy Gear'ın satışlarının beklentilerin çok gerisinde olduğu iddiaları gelmeye devam ediyor. Samsung ise neredeyse yüz kızartıcı rakamlar iddia eden raporları hızla yalanladı, "gerçek" rakamları herkesle paylaştı.

Businesskorea web sitesinin "endüstri kaynaklarına" dayandırdığı raporuna göre Samsung, cihazı 4 Ekim'de piyasaya sürdüğünden bu yana sadece 50 bin birim satış yapabildi. Günlük satışların ise 800 ile 900 gibi çok düşük seviyelerde seyrettiği iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde ise Galaxy Gear'ın geri iade edilme oranının yüzde 30'lara ulaştığı söylenmişti. Peki Samsung'un akıllı saati, firmanın tüm pazarlama çabalarına rağmen başarısız mı oldu? Samsung'a göre durum hiç de kötü değil, tam aksine Gear'ın satışları beklentilerinin bile ötesinde.

Satışlar beklentileri aşıyor

800 TL'lik Galaxy Gear'ın başarısız olduğunu iddia eden raporun üzerine Samsung, yaptığı açıklamada cihazın satışlarının beklentilerini aştığını, dünya çapında 800 bin Galaxy Gear sattıklarını söyledi. Yüzde 30'luk geri iade konusuna değinmeyen Koreli firma, 800 bin saatin kaçının promosyonla ücretsiz olarak dağıtıldığını, kaçının satın alındığını da açıklamadı.

Okuyucu Yorumları