Galaxy M30 Exynos 7885 ve Android Oreo İle Geliyor

Samsung'un yeni bütçe dostu cihaz serisinin üyelerinden Galaxy M30 hakkındaki detaylar, bir Geekbench testinde göründü!

Yeni Galaxy M sızıyor!

Samsung'un giriş seviyesine konumlanan Galaxy J, Galaxy On ve Galaxy C serilerini Galaxy M serisi ile tek bir isim altında toplayacağı iddiaları bir süredir gündemde sık sık kendine yer bulan bir konu. Sızdırılan bilgiler, Güney Koreli devin SM-M105F, SM-M205F, and SM-M305F kod isimleri ile üç ayrı Galaxy M modelini piyasaya süreceğini ortaya koyuyor.

Yakın zamanda Galaxy M20 hakkında ortaya çıkarılan birçok bilgiyi sizlerle paylaşmıştık. İddialar, Galaxy M20'nin su damlası şeklinde bir çentik ile geleceğini, Samsung'un bu model ile bir akıllı telefonda şimdiye dek sunmadığı kadar büyük kapasiteye sahip bir batarya sunacağını ve modelin 3.5mm'lik kulaklık jakını koruyacağını öne sürüyordu.

Şimdi ise Galaxy M20'nin bir üst modeli olarak giriş seviyesi akıllı telefon segmentine konumlanacak olan Galaxy M30 hakkında yeni bilgilere ulaşıldı. SM-M305F kod ismiyle geliştirilen model, Geekbench performans testi üzerinde göründü.

Geekbench üzerindeki verilere göre Galaxy M30'a Samsung'un kendi ürettiği Exynos 7885 işlemci güç verirken, model 4GB RAM'e sahip olacak. Önceki sızıntılarda da öne sürüldüğü gibi cihazın 64 GB ve 128 GB olarak iki depolama alanı seçeneğine sahip olacağı biliniyordu. Ayrıca Geekbench üzerinde cihazın Android 8.1 Oreo sürümünü çalıştırdığı görülüyor.

Geekbench verilerindeki bu detay ise aslında Android meraklıları için hayal kırıcı nitelikte, zira Samsung geçtiğimiz günlerde Android 9.0 Pie güncellemesini Samsung Galaxy S9 ve Samsung Galaxy S9+ için yayınlamaya başlamıştı. Güney Koreli teknoloji devinin bu gelişmeden sonra piyasaya süreceği yeni bir modelin kutusundan Android 8.1 Oreo ile çıkacak olması iyi bir haber değil. Ancak yine de Galaxy M30'un Android 9.0 Pie ile gelmesi mümkün, çünkü firmaların cihazlarını eski sürümlerle test etmeleri de olası bir durum.

Şu an için bu özellikler Samsung'un orta segment (ve bazı yeni giriş seviyesi) cihazları ile başa baş bir donanıma sahip bir cihazın bizleri beklediğini gösteriyor. Samsung'un Exynos 7885 işlemcisi, daha önce Galaxy A8 ve A8+ modellerinde de kullanılmış ve daha önceki Geekbench testlerinde de Samsung Galaxy M20'nin de aynı işlemciyi kullanmayı planladığını görmüştük. Bu da, Samsung'un bir sonraki nesil A serisi telefonlarında Exynos 9610 işlemcisini kullanacağı iddialarını güçlendiren bir durum.

Tüm bu detaylar, bu modelin halihazırda kalabalık olan bütçe dostu akıllı telefon kataloğunda kendisini öne çıkaran bir başka detaya sahip olup olmayacağı konusunda düşündürücü bir tablo ortaya koyuyor. Samsung'un yeni bütçe dostu modellerinin başarılı olması için fiyat etiketi şüphesiz ki önemli bir kriter olacak, ancak henüz Galaxy M modellerine ait net bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

Okuyucu Yorumları