Galaxy Note 2, bu tarihte Türkiye'de

Samsung'un son Android canavarı Galaxy Note 2, bu tarihte Türkiye'de satışa sunulacak!

Galaxy Note 2 geliyor!

Geçen hafta Berlin'de gerçekleştirilen IFA fuarı öncesinde tanıtılan, kişiselleştirilmiş ve etkileyici içerikler oluşturma konusunda iyi olan yeni Samsung GALAXY Note II, mobil kullanımda yaratıcılık açısından en gelişmiş akıllı telefon konumuna yerleşme iddiasında.

İyi görüntüleme deneyimi

GALAXY Note II'nin sahip olduğu 5.5 inç (140.9 mm) HD Super AMOLED ekran, kristal berraklığında bir görüntüleme deneyimi sağlıyor. 16:9 ekran oranı; daha zengin, sürükleyici ve sinemayı andıran bir video izleme deneyimi sunuyor ve hareket halindeyken bile HD videoları izlemeyi mümkün kılıyor. Cihazın daha geniş bir ekrana sahip olması, kullanıcının içeriği net ve canlı olarak izlemesini sağlıyor ve okunabilirliği daha da artırıyor. İyi içerik deneyimlerine ek olarak, GALAXY Note II'nin daha geniş ekranı ve daha ince tasarımı sayesinde kullanıcılar, hareket halindeyken daha fazla işi daha verimli şekilde tamamlama ve özgürce içerik yaratma olanağı bulacaklar.

Kolay bir çoklu görev yönetimi

Air View uygulaması S Pen ile; e-posta, S Planner, fotoğraf galerisi veya video üzerinde gezinerek içeriği açmaksızın ön izleme yapma olanağı sunuyor. Bu özellik sayesinde, ekran geçişlerine gerek olmaksızın kullanıcılar, tek bir bakışta çok daha fazla bilgiyi kolayca aratabiliyor ve bilgiye ulaşabiliyor.

Popup Note özelliği, S Note uygulamasının kullanıcıların ekranlarının herhangi bir yerinde anlık olarak bir pop-up penceresi şeklinde açılmasını sağlıyor. Kullanıcı bir çağrı sırasında S Pen'i çıkardığında; S Note uygulaması otomatik olarak ekranda beliriyor ve kullanıcıların hızlıca bir şekilde kişisel mesaj yazmalarını mümkün kılıyor.

Ayrıca cihazın Quick Command adı verilen yeni El Hareketleri özelliği sayesinde kullanıcılar sık kullanılan uygulamaları S Pen ile hızla aktive edebiliyor. El Hareketleri özelliği, kullanıcı S Pen düğmesine basarak ekranda yukarı doğru gittiğinde ortaya çıkıyor. Kullanıcılar, El Hareketleri özelliğine önceden kaydedilmiş işaretleri çizerek, hızla e-posta gönderebiliyor, telefon araması yapabiliyor ve ayrıca, hızlı ve kolay erişim için kendine özgü işaretleri çizip atayabiliyor.

Dahası kullanıcılar, Ekran Kaydı (Screen Recorder) özelliği sayesinde kolay ve hızlıca deneyimlerini paylaşabilecek. Çünkü bu özellik kullanıcıların, ekranlarında izledikleri görüntünün tamamını -örneğin bir uygulamanın nasıl kullanılacağıyla ilgili bir tanıtım videosunu- kaydedebilmelerini ve sonrasında paylaşabilmelerini sağlıyor.

Galaxy Note 2 Ekim ayında Türkiye'de

Galaxy Note 2 Ekim ayında Türkiye'de

Kullanıcıların kendini ifade etmesi için araçlar

Geliştirilmiş S Pen ve S Note Yeni S Pen; iyi bir kavrayış için artık çok daha ergonomik bir tasarıma sahip. Bu nedenle çok daha rahat ve doğal bir yazma deneyimi sunuyor.

S Pen, yeni düşünce ve fikirleri anında kaydetme ve el yazısıyla herhangi bir dijital içeriği ekranda doğrudan bir araya getirme olanağı sağlayan gelişmiş özellikler sunuyor. Yalnızca özel bir S Pen tuşuna basılması, kullanıcıların S Pen'in seçilen içeriği kesme veya düzenleme isteğini sihirli bir şekilde anlaması için yeterli oluyor. Kolay Klip (Easy Clip) özelliği; ekrandaki içeriği istenen her şekilde ve anında kırparak kaydetmeye hazır hale getirmeyi, paylaşmayı veya yapıştırmayı mümkün kılıyor. Fotoğrafları kestikten sonra kullanıcılar, boyayarak, gölgelendirerek veya kendi el yazılarıyla notlar alarak kesilmiş içeriği kolayca düzenleyebiliyorlar.

"Idea Visualizer" özelliği ile kullanıcılar, S Note'a kendi el yazılarıyla oluşturdukları anahtar kelimelerden illüstrasyonlar atayabiliyor ve bu sayede çizimler, el yazısı ile birebir uyum sağlıyor. Böylece kullanıcılar kendilerini çok daha yenilikçi ve yaratıcı bir şekilde ifade edebiliyor, hatta kendi kişiselleştirilmiş illüstrasyon kütüphanelerini bile oluşturabiliyor.

Yüksek performans

İçerik oluşturmanın, paylaşmanın ve çoklu görev yönetim becerilerinin yanı sıra, GALAXY Note II, en son donanım teknolojileriyle birlikte geliyor. Yüksek kapasiteli 1.6GHz dört çekirdekli işlemci ve HSPA Plus veya 4G LTE bağlantısı (ülkelere göre değişiklik gösterebilir) ile kolay bir çoklu görev yönetimi, son hızda ekran geçişleri, güçlü bir tarayıcı performansı sunuluyor ve uygulamaların yüklenme süresi en aza indiriliyor. GALAXY Note II, Android 4.1, JellyBean'e sahip ve bu sayede, cihaza çarpıcı grafik özellikleri kazandırılıyor. Ayrıca güncellenen Google Now hizmeti ortama duyarlı arama da dâhil olmak üzere yeni özellikler içeriyor. GALAXY Note II, 16 GB, 32 GB ve 64 GB hafıza seçeneklerine ve genişletilebilir bir micro SD bellek yuvasına sahip. 3.100 mAh batarya kapasitesi sayesinde kullanıcılar, şarj sıkıntısı yaşamaksızın multimedya içeriğinin tadını çıkarabilecek, hareket halinde bile her zaman yaratıcı olabilecek ve ne zaman, nerede olursa olsun yeni fikirler oluşturabilecek.

GALAXY Note II'de, arka yüzde 8 megapiksel ve ön yüzde ise 1.9 megapiksel kamera ve HD video kayıt özelliği standart olarak sunuluyor. Kamera, bu yılın ortasında GALAXY S III ile sunulan Arkadaş Fotoğraf Paylaşımı, Çoklu Çekim ve En İyi Fotoğraf gibi keyifli ve kullanışlı özelliklere sahip. Ayrıca, GALAXY Note II'de En İyi Yüzler isimli benzersiz bir kamera fonksiyonu bulunuyor. Kullanıcılar aynı zamanda S Pen'i kullanarak, kendi el yazılarıyla notlar ekleyebiliyor ve resimlerini kişiselleştirebiliyor. El yazısı Fotoğraf Notları jpg formatında paylaşılabiliyor.

Okuyucu Yorumları