Galaxy Note 3 hakkında tüm bildiklerimiz!

Samsung'un bir sonraki bombası Galaxy Note 3 hakkında neler biliyoruz? Hepsi haberimizde...

Note 3 hakkında bilinenler!

Galaxy Note 3'ten kaçış yok: Daha güçlü, muhtemelen daha büyük bir Note, Samsung tarafından önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek. Peki 2013'ün belki de en güçlü cebi olacak Note 3 hakkında şimdiye kadar neler öğrendik, sızıntılar bize hangi ipuçlarını verdi? İşte merakla beklenen cihaz hakkında bildiklerimiz.

Ekranı

Note 3'ün ekran boyutu konusunda birbiriyle çelişen raporlar var. Yine de cihazın 5.9 inç ile 6.9 inç aralığında bir ekran boyutuna sahip olmaması bekleniyor. Son raporlar, cihazın bükülmeyen HD 1080p AMOLED ekranla geleceği yönünde.

S-Pen

Note'un Galaxy S serilerine göre ayırt edici özelliği olan kalemi, tabi ki Note 3'te de yerini alacak. Sony'nin Xperia Z Ultra'sı, kalem yanında herhangi bir cisimle ve kalemle ekrana yazı yazmanıza izin veriyor. Samsung'un da benzer bir yenilik yapması beklenebilir.

Özellikleri

Galaxy S4'ün 8 çekirdekli Exynos işlemciyle geldiğini düşündüğümüzde, Note 3'ün en azından bu güçte olmasını bekleyebiliriz. Akıcı bir çoklu görev ve kalem girişi için 2GB yerine 3GB RAM kullanılacağı, söylentiler arasında.

Kamera

Galaxy S4, beklenenin tersine şirketin yeni geliştirdiği, panoramik fotoğraflar çekebilen, optik görsel sabitleme işlevi ve fazlasını sunan Orb Camera sistemiyle gelmemişti. Ancak Galaxy S4'te kendine yer bulamayın Orb Camera, Note 3'e eklenebilir. Kamera çözünürlüğüne gelirsek, Galaxy Note 3'ün kamerasının 13 megapiksel olması bekleniyor.

Tasarım ve yapı, işletim sistemi, fiyat, çıkış

Tasarım ve yapı, işletim sistemi, fiyat, çıkış

Tasarım ve yapı

HTC One'ın alüminyum yapısı, Samsung'u etkilemiş olabilir. Evleaks'in sızdırdığı bir görüntü, Note 3'ün gerçekten de metalik olabileceğini gösteriyordu. Ancak bu değişiklik Note 3 yerine bir sonraki Galaxy S'e de saklanabilir. Zira Galaxy Note'un şimdiye kadar Galaxy S serisinin tasarımını örnek aldığı biliniyor.

İşletim sistemi

Google, Android 5 hakkında hala konuşmamayı tercih ediyor. Dolayısıyla Note 3'ün Android 4.2.2 veya bir süredir sızıntılarıyla ünlenen Android 4.3 ile gelmesi daha olası.

Fiyat

Note cepler, her zaman Samsung'un en pahalı cepleri arasında olmuştur. Dolayısıyla cihazın Türkiye'de ilk olarak 2.000 TL'nin altında satışa sunulmasını beklemiyoruz.

Çıkış tarihi

İlk Galaxy Note ve Galaxy Note 2, Berlin'deki IFA konferansında tanıtılmışlardı. Aynı geleneğin Note 3 için de devam etmesini bekliyoruz. IFA'nın başlangıç tarihi ise 6 Eylül. Bununla birlikte "konuya yakın" bazı kaynaklar, Note 3'ün IFA'nın başlangıcından biraz önce, 4 Eylül'de, sadece basına özel bir etkinlikte gösterilebileceğini iddia ediyor.

Okuyucu Yorumları