Galaxy Note 3'te "açılamama" sorunu!

Galaxy Note 3'te çıkan ve onu neredeyse "tuğla" olmaktan beter eden sorun ve çözümü, içeride...

Note 3'te can sıkan sorun!

Galaxy S4, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan pil şişme sorunuyla boğuşurken şimdi de bazı Samsung Galaxy Note 3 modellerinde farklı bir sorun ortaya çıktı.

XDA-Developers forumundan bazı kullanıcılar, Galaxy Note 3'lerinin sonsuz bir boot döngüsüne ("boot loop") girmesinden şikayetçiler. Anlatılanlara göre bazı kullanıcıların telefonları açılışta kilitleniyor ve sürekli olarak tekrar açılmaya çalışıyor. Kilitlenmenin nedeninin 3G internet, SIM kart ve microSD kart arasındaki bir etkileşimden kaynaklandığı düşünülüyor. Note 3 uçak modundayken bu soruna rastlanmıyor. Döngüye girmek için telefonu yeniden başlatmak yeterli oluyor.

Sorundan sadece Exynos işlemcili Note 3'lerin etkilendiği söylense de, Snapdragon işlemcili modellerin de aynı soruna sahip olduğu ortaya çıktı.

Peki çözüm ne?

Samsung konu hakkında henüz bir açıklama yapmamış durumda. Ancak bir forum üyesi şu çözümü öneriyor: Recovery üzerinden dahili ve harici depolamalarınızı yedekleyin, bunun ardından harici kartı biçimlendirin. "Wipe data and cache" işlevini çalıştırdıktan sonra telefonu baştan başlatın. İddiaya göre bu yöntem, boot döngüsünü ortadan kaldırıyor - ancak tüm verileriniz silinmiş oluyor.

Okuyucu Yorumları