Galaxy Note 3'te plastik OLED kullanılabilir!

Galaxy Note 3 "gerçek anlamda kırılmayan" bir ekranla mı geliyor? İşte bir bomba iddia daha...

Galaxy Note 3'ten yeni bomba!

Eylül'de başlayacak IFA 2013'te tanışmamız muhtemel olan Galaxy Note 3'ün, türünün ilk örneği esnek plastik OLED ekranla geleceğini söyleyen raporlar ortaya çıkmaya devam ediyor.

OLED Association web sitesine göre Samsung, tüm üst seviye ceplerinde kullandığı OLED ekranlardan vazgeçerek "kırılmaz" plastik ekran çözümüne geçiş yapacak. Siteye göre Note 3'ün en az 5.9 inç'lik ekranı (Note 2'nin ekranının 5.5 inç olduğunu hatırlatalım), "geleneksel OLED'den hem daha ince, hem de daha hafif" olacak. Bu değişiklik, telefonun 50 gram daha hafif olması, aynı zamanda yarım milimetre incelmesi anlamına geliyor.

Rapor, telefonun bükülebilir olacağına dair herhangi bir bilgi vermiyor, dolayısıyla "esnek ekran", esnek bir Note 3 anlamını taşımıyor. ancak "kırılmaz, plastik tabanlı AMOLED ekranın telefonu küçülteceğini ve daha taşınabilir hale getireceğini" iddia ediyor. Rapor, Galaxy Note 3'te alüminyum kasa kullanılacağı iddialarını da tekrarlıyor. Ancak bu çelişkili iddia, ekrandan kazanılan alanın, alüminyuma harcanacağı anlamına geliyor olabilir. Plasik OLED'in ekran çözünürlüğü konusunda da herhangi bir bilgi verilmiyor.

Okuyucu Yorumları