Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear tanıtıldı!

Galaxy Note 3, Galaxy Gear ve fazlası... İşte, Samsung'un son bombaları hakkında her şey!

Galaxy Note 3 ve fazlası!

IFA'nın en büyük tanıtımlarından biri bugün gerçekleşti ve Samsung, yeni dev ekranlı cebi Galaxy Note 3'ü ortaya çıkardı.

5.7 inç ekrana sahip Galaxy Note 3'ün öne çıkan özellikleri arasında daha hızlı,
2.3GHz dört çekirdekli (veya bölgeye göre 1.9GHz sekiz çekirdekli) işlemci, 3.200mAh pil, 3GB'lık muazzam bir RAM, 13MP'lik bir kamera, UHD (4K) video kaydı (modele göre değişiyor), 1080p'de 60 fps video kaydı var.

Cihazın 1080p çözünürlüklü ekranında tabi ki Super AMOLED teknolojisi kullanılmış. Ekranın boyutu, 5.5 inç'lik Note 2'den biraz daha büyük, yeni satışa sunulan Galaxy Mega'nınkine yakın.

Galaxy Note 3'ten ve Samsung'un etkinliğinden kareler için galerimize tıklayın!

168 gram ağırlığındaki Galaxy Note 3, biri pembe olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak. Cihazın Note 2'ye göre hemen farkedilen bir özelliği ise arka yüzünün "deri benzeri" bir yapıya sahip olması.

Galaxy Note 3'ün diğer yenilikleri ve fazlası

Galaxy Note 3'ün diğer yenilikleri ve fazlası

Kutusundan Android 4.3 ile çıkacak olan Galaxy Note 3, bir seri S Pen yeniliğiyle beraber geliyor. Tanıtımda uzunca yer verilen bu yeniliklerden Air Command, ekrana kalemle bastırdığınızda karşınıza yuvarlak şekilli bir menü getiriyor. Buradan Samsung'un kalem uygulamaları olan Screenwrite, Action Memo, Scrapbook, S Finder ve Pen Window'a ulaşabiliyorsunuz.

Samsung, Note 3 ile beraber S Pen'in kullanımını artırmak, onu uygulamalarla daha iyi etkileşim kurmamızı sağlayacak bir araç haline getirmek istiyor. Geliştirilen el yazısı desteği, yazdığınız yazılar içindeki telefon numarasını ve adresleri çıkarıp rehbere geçirebiliyor. Pen Window işlevi, ekrana bir kutu çizerek bir uygulamayı küçük bir kutu içerisinde çalıştırmanıza izin veriyor. Bu küçük kutu içinde YouTube, hesap makinesi, e-posta uygulaması gibi uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz. Aynı anda birden fazla Pen Window açarak bu pencereleri istediğiniz yere taşımanız mümkün.

Note 3'ün tasarımında da önemli değişiklikler var. Az önce belirttiğimiz gibi Samsung, Galaxy Note 3'ün arkasında kullandığı plastiği bir miktar kabartarak ona "deri" görünümü vermiş. Kasanın kenarlarındaki sahte dikiş efekti ise bizce hiç de kötü görünmüyor.

32GB ve 64GB'lık sürümleri bulunacak olan Galaxy Note 3, 25 Eylül'den itibaren piyasaya sürülmeye başlanacak.

Tanıtımda biz de Galaxy Note 3'ü deneme fırsatı bulduk. Note 3 ile ilgili ilk deneyimlerimizi ve ön incelememizi günün ilerleyen saatlerinde sizlerle paylaşacağız.

Galaxy Note 3'ten ve Samsung'un etkinliğinden kareler için galerimizde tıklayın!

Ve Galaxy Gear sonunda ortaya çıktı!

Ve Galaxy Gear sonunda ortaya çıktı!

Samsung'un Note 3'ten sonra en çok konuşulan akıllı saati de IFA'da ortaya çıktı. Samsung CEO'su JK Shin'in tanıttığı cihaz, telefon aramaları yapabildiği gibi video da kaydedebiliyor.

Android'in son sürümü Android 4.3 ile çalışan Galaxy Gear, akıllı cebinizdeki uyarıları kolunuza taşımakla kalmıyor, Evernote, RunKeeper ve Path gibi uygulamaları da çalıştırabiliyor.

73.8 gram ağırlığındaki Gear, 1.63 inç'lik Super AMOLED dokunmatik ekrana sahip. Full HD video kaydı yapabilen kamerasının çözünürlüğü ise 1.9 megapiksel. Üzerindeki iki mikrofon, konuştuğunuz sırada ortamdaki sesi süzmekte kullanılıyor. Saatin 315mAh kapasiteli pili Samsung'a göre "bir günden fazla" dayanıyor.

Galaxy Note 3 ve yeni 10.1 ile Bluetooth ve özel bir uygulama yoluyla bağlanabilen cihaz, Galaxy S4 gibi önceki Samsung cihazlarını da güncelleme yoluyla destekleyecek. Galaxy Watch'un depolama alanı ise 4GB.

Samsung'un "dünya çapında bir moda simgesi" halini alacağına inandığı yeni akıllı oyuncağı, çok konuşulan ancak henüz tanışmadığımız Apple iWatch ve yeni ortaya çıkan Sony Smartwatch 2'yle boy ölçüşecek. Galaxy Gear, 100'ün üstünde ülkede 25 Eylül'de piyasaya sürülecek. Fiyat konusundaysa henüz bir bilgi yok.

Samsung'dan bir de 10 inç'lik tablet sürprizi!

Samsung'dan bir de 10 inç'lik tablet sürprizi!

IFA 2013'te Samsung'un tanıttıkları Galaxy Note 3 ve Galaxy Gear'dan ibaret değildi. 2014 için yenilenen Galaxy Note 10.1, 10 inç'lik WQWXGA ekrana sahip ve 2.560x1.600 çözünürlük sunuyor.

Önceden olduğu gibi S Pen'i destekleyen cihaz, Note 3'teki yeni kalem işlevlerine de sahip. Cihazın 3G ve "yalnızca Wi-Fi" sürümleri, 1.9GHz sekiz çekirdekli işlemciyle geliyor. 16GB, 32GB ve 64GB depolama seçenekleri bulunan cihaz, selefi gibi microSD kart desteği de sunuyor. RAM miktarı ise Note 3'teki gibi 3GB.

Android 4.3 Jelly Bean ile çalışan Galaxy Note 10.1 2014 Edition, otomatik odaklama destekli 8 megapiksel kamera, LED flaş, 2 megapiksel ön yüz kamerasıyla geliyor.

Yeni Note 10.1, 25 Eylül'den itibaren piyasaya sürülmeye başlanacak.

Okuyucu Yorumları