Galaxy Note 4 nasıl bir telefon olacak?

Samsung'un sıradaki amiral gemisi Galaxy Note 4 nasıl olacak? İşte sızan tüm özellikler!

Nasıl bir Note 4 geliyor?

Samsung'un dev ekranlı amiral gemisi Note ailesi, yeni üyesine kavuşmak üzere gün sayıyor. Galaxy Note 4'ü duyurmaya hazırlanan Samsung, önümüzdeki birkaç ay içinde yeni amiralini tanıtacak. Peki, Galaxy Note 4'te bizi karşılayacak özellikler neler olacak? Kulağımıza gelen söylentilere göre bir bakalım...

Note 4'ün yine plastik bir tasarımla karşımıza çıkacağı kesin gibi görünüyor. Ancak amiralin S5'in adımlarını takip ederek artık su geçirmez bir gövdeye terfi edeceği kesin gibi. Note 4'ün ekranıysa ya 5.9 inç ya da 6 inç boyutunda olacak. Her Note güncellemesinde ekranı bir tık daha yukarı çeken Samsung, bu defa aileyi en büyük ekranlı Note'la tanıştırmaya hazırlanıyor. Öte yandan ekranın Samsung Galaxy S5'in LTE-A sürümü ve LG G3'teki gibi 2.560 x 1.440 piksel çözünürlükte olması da muhtemel.

Peki, yeni Note'un kalbinde hangi işlemci yatacak? Elbette Qualcomm'un en güçlü ve yeni işlemcisi Snapdragon 805, Note 4'e güç verecek. Böylece pek çok cepte görmek isteyip de Snapdragon 801'le yetinmek zorunda kaldığımız günler sona erecek gibi... Note 4, Snapdragon 805'li işlemcisini –eğer söylentiler doğruysa- tam 4 GB RAM'le de destekleyecek. Böylece Note 4'ün piyasanın en güçlü performansını göstereceği aşikar.

Öte yandan cebin yeni mobil veri alt yapısı olan LTE-A'yı destekleyeceğini de söyleyelim.

Android 4.4.3 güncellemesiyle gelecek olan Note 4'te, TouchWiz arayüzü de yenilenmiş bir şekilde karşımıza çıkacak.

Okuyucu Yorumları