Galaxy Note 5'ten microSD beklemeyin!

Samsung'un beklenen Note 5'inde bu özelliği görmeyi bekliyorsanız, hayal kırıklığına hazır olun!

Note 5'ten "onu" beklemeyin!

Yaklaşık üç ay önce satışa sunulan Galaxy S6 ve S6 Edge'in genişletilebilir depolama alanı sunmaması, telefonların en çok konuşulan yanları arasında. Bu durum, bazı kullanıcıları rakip telefonlara yöneltecek kadar etkileyebiliyor.

Samsung'un microSD kart slotuna yer vermeme nedenlerinin başında yeni UFS 2.0 depolama teknolojisi var. Rakip telefonlardaki eMMC 5.0 bellekten daha hızlı olan UFS 2.0, yaklaşık 2 kat daha yüksek okuma ve yazma hızlarına ulaşabiliyor. microSD kartların UFS 2.0'ın sunduğu performansa yaklaşamaması, Samsung'un Galaxy Note 5 gibi sonraki telefonlarında microSD kart slotunu göremeyeceğimizi neredeyse garantiliyor.

microSD kartı, uygulamalar, fotoğraflar ve diğer medyaları depolamakta kullanıldığından, hızı belirleyen bir bileşen ve UFS 2.0'la bir arada çalıştığında zincirin zayıf halkası haline gelebilir. Samsung'un önündeki bir başka engel ise iki teknolojinin bir arada kullanılmasının önündeki teknik zorluklar. UFS 2.0, yeni bir bellek denetimi kullanıyor ve yeni denetimi hız kaybı yaşamadan SD kartlarla kullanmanın yeni yollarını aramak gerekiyor. microSD, elbette telefonlar için önemli bir özellik ancak onu en üst seviye telefonlarda bir süre göremeyebiliriz.

Okuyucu Yorumları