Galaxy Note 7, Samsung'u Fena Vurdu!

Galaxy Note 7'nin tamamen iptal edilmesiyle birlikte Samsung'u yakın gelecekte neler bekliyor?

Galaxy Note 7, Samsung'u fena vurdu!

Galaxy Note 7'nin iptaliyle birlikte, Samsung 2016'nın üçüncü çeyreği için olan kar tahminlerini yeniledi. Buna ek olarak, hisseleri de darbe yiyen firma, ilk gün yaşanan yüzde 8 düşüşe ek olarak, yüzde 0.8 bir düşüş daha yaşadı. Tüm bunlar firmanın neredeyse 20 milyar dolar kaybına yol açtı.

Samsung şimdi konsolide satışlarda yaklaşık olarak 47 trilyon Kore Wonu (42 milyar dolar) elde etmeyi planlıyor. Önceki tahminleri ise 49 trilyon Kore Wonu (44 milyar dolar) olacağı yönündeydi. Bu, firmanın 2016'nın ikinci çeyreği ve 2015'in üçüncü çeyreğindeki kazancından (45 milyar dolar) belirgin şekilde daha az.

Türkiye'de Galaxy Note 7 aldıysanız ne yapmalısınız?

Buna ek olarak, firma konsolide işletme karına da darbe almayı bekliyor. Bu da yaklaşık 5.2 trilyon Kore Wonu (4.6 milyar dolar).

Atlanmaması gereken bir noktayı daha belirtelim. Note 7'nin üretimden kalkmasıyla, Samsung bu cebi alanların derhal geri iadesini de teşvik ediyor. Cihazı geri verenlere tam geri ödeme yapma veya Galaxy S7 edge alma seçenekleri sunuluyor. Hatta, Note 7 sahiplerinin güvenle geri gönderiyi yapabilmesi için ateşe karşı dayanıklı kutular bile üretiliyor.

Okuyucu Yorumları