Galaxy Note 8 Artık Root'lanabilir

Galaxy Note 8'i root'lamak isteyen tecrübeli kullanıcıların beklediği haber geldi!

Galaxy Note 8 için root hazır!

Android kullanıcıları, yeni çıkan telefonları root'lamak için artık aylarca beklemiyorlar. Root süreci de eskisi kadar riskli değil. Galaxy Note 8 için root'un hazırlanması bir ayı biraz geçse de, sonunda root için gerekli araçlar hazır.

Root'lamayı haklı çıkaracak nedenler her geçen gün azalıyor. Eskiden sadece root'lu cihazlarda ulaşabildiğimiz ayarlar, şimdi üçüncü parti uygulamalarla ve hatta bazen telefon üreticileri tarafından sunuluyorlar. Ancak telefonu şişiren ek yazılımlar sorun olmayı sürdürüyor ve root'lamak için hala geçerli nedenler var (ve muhtemelen her zaman olacak).

Samsung kullanıcılarının telefonlarını root'larken çok dikkatli olmaları gerekiyor çünkü Galaxy Note'un iki farklı modeli bulunuyor. Bu, Galaxy Note 8 için de geçerli. Cihazın Snapdragon 835 ve Exynos 8895 işlemciyle çalışan iki farklı modeli bulunuyor ve bu cihazları root'lamakta kullanılan yöntemler farklı.

Snapdragon'da kullanılan root yöntemi, Knox'u tetiklemiyor ancak Exynos bu kadar şanslı değil. Yani root'lu Exynos işlemcili Note 8'de Samsung Pay ve Güvenli Klasör gibi işlevleri kullanmanız bir daha mümkün olmuyor. Root'u kaldırsanız ve orijinal firmware'i yükleseniz de bu uygulamaları bir daha kullanamıyorsunuz. OTA güncellemelerini bir daha alıp alamayacağınız ise bilinmiyor.

Note 8'i root'lamanın tüm modelleri etkileyen başka sonuçları da var. Bazı uygulamalar, özellikle banka uygulamaları, root'ladıktan sonra çalışmayabilir. Zararlıların root'lu cihazlara girmesi daha kolay olabilir, bu yüzden kendinizi nasıl koruyacağınızı da iyi bilmeniz gerekiyor.

Riskleri göze alıp Galaxy Note 8'inizi root'lamak istiyorsanız, aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Kaynak: Galaxy Note 8 root'lama, XDA Snapdragon için, Exynos için

Okuyucu Yorumları