Galaxy Note Edge başarılı olur mu?

Samsung'un "yandan kıvrık ekranlı" cebi Galaxy Note Edge'inin başarılı olma şansı var mı?

Galaxy Note Edge ne yapacak?

Yan tarafı kavisli bir ekrana sahip ilk cihazlardan olan Samsung Galaxy Note Edge, yakında Avrupa'ya giriş yapacak. Peki ama bu yenilikçi telefonun piyasada şansı var mı?

Note Edge'in tek yanı bükülmüş ekranı, başta ilginç ve yenilikçi görünse de bir süre sonra aklınıza "neden" sorusu geliyor ve bu, geçerli bir soru. Samsung, Edge'i tanıtırken ekranın yan tarafa bakan kısmının uygulama kısayolları ve uyarılar için kullanılabileceğini söylemişti. Böylece telefonunuz masanın üzerindeyken uyarıları ve saati görebilecektiniz. Ancak Edge'in sunduğu çözüm, gerçek bir çözüm olacak kadar iyi değil, daha çok deneysel bir çözüm.

Bir başka sorun ise Edge'in yeteneklerini kullanan uygulamaların çok daha ileriye gitmeyeceği. Samsung, işleve yönelik bir SDK yayınlamış olsa da, işlev için kaç geliştiricinin harekete geçeceği soru işareti. Sadece bu yıl bir milyar Android'li cihaz satıldığı biliniyor, Edge ise bu cihazların çok ama çok küçük bir bölümünü oluşturuyor.

Samsung'un kötü huylarından bir tanesi, yeni bir keşifte bulunur bulunmaz onu piyasaya sürmesi ve reklamını yapmaya başlaması. Galaxy K ve belki de tüm Galaxy Gear serisi, bu duruma örnek olarak gösterilebilir. İlk nesil teknolojilerin çoğunun çok iyi olmadığı bilinir. Dolayısıyla bugün bir Galaxy Note Edge satın almanız halinde, deneyiminizin çok da iyi olmayacağı neredeyse garantili.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Galaxy Note Edge'in piyasada şansı olabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Okuyucu Yorumları