Galaxy Round'u bekliyorsanız, üzüleceksiniz!

Heyecanla Samsung'un kavisli ekrana sahip Galaxy Round'unu eline almayı bekleyenlere soğuk duş!

Galaxy Round'u beklemeyin!

Samsung, geçen yıl esnek ekrana sahip bir Galaxy telefon gösterip bu ekranda bir de yarış oyunu oynamış ve medyada büyük yankı uyandırmıştı. Ancak daha sonra yaptığı açıklamada, esnek ekranların biraz daha gelişmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayıp, esnek ekranlı telefonların çıkışını ertelediğini duyurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde ise pek "esnek" olmayan ama sabit bir kasa içine yerleştirilmiş kavisli bir ekrandan oluşan Galaxy Round telefonunu tanıtan Samsung yine heyecan uyandırdı.

Ancak, şimdi Samsung'un içinden gelen fısıltılar, basına tanıtılan telefonun sadece prototip olduğunu ve üretime geçtikten sonra sadece Kore'de satılacağını, Samsung'un dünyaya şimdilik "kavisli telefon" satmayı düşünmediğini söylüyor.

Öyle görünüyor ki, "esneklik" problemini bir türlü çözemeyen ve telefonların kıvrılıp açılmasına dayanamayıp kırılacağından şüphe eden Samsung, esnek ekranları, kullanıcıların onu eğip bükemeyeceği sabit kavisli bir kasanın içine yerleştirme yoluna gitmiş ve üstelik bu modellerin de ne kadar başarılı olacağından emin olamadığı için tüm dünyaya pazarlamak üzere yüksek maliyetli dev bir üretim operasyonuna girmek istememiş. Telefonların Kore'de başarılı olması halinde Samsung'un üretim kapasitesini geliştirip dünyaya da kavisli ekran telefon satma ihtimali bulunuyor. Ancak dünya "kavisli" ekrandan çok "esnek" ekranlı telefonları bekliyor.

Okuyucu Yorumları