Galaxy S'e güncelleme şoku!

Samsung Galaxy S kullanıcılarına soğuk duş: Beklenen Android 2.3 güncellemesinde işler karıştı!

Galaxy S'e güncelleme şoku!

Son dönemin öde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri de, hiç kuşkusuz Samsung. Galaxy S gibi bir cep canavarının ardından Galaxy serisini çok sayıda yeni modelle genişleten Samsung, konu donanım olduğunda oldukça başarılı.

Ama iş yazılıma, daha da net konuşmak gerekirse, yazılım güncellemeye gelince, Samsung bir türlü aynı başarıyı yakalayamıyor. Başlangıçta Android 2.1 Eclair sürümü ile karşımıza çıkan Galaxy S'in Android 2.2 Froyo'ya geçişi sancılı olmuştu. Bugün hala 2.2'yi bekleyen Samsung modelleri var.

Ve şimdi de Galaxy S ve Samsung için Android 2.3 Gingerbread macerası başlamış gibi görünüyor. Samsung, geçtiğimiz hafta sonu Avrupa'ya Galaxy S için ilk 2.3 Gingerbread güncellemelerini (XWJVA ve XWJVB) sunmaya başlamıştı. Samsung'un PC yazılımı KIES üzerinden üç gün kadar bir süre için indirilebilen Gingerbread, daha sonra ortadan kayboldu. Ve bu kaybolmanın sebebi, yine garip bir sorun...

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre Google, Samsung'un Avrupalı Galaxy S kullanıcılarına sunduğu Android güncellemesini geri çektirtti. Ne olduğu açıklanmayan bir sorundan bahseden Vodafone Avrupa'ya göre, bu sorun sadeve Vodafone'la ilgili değil, diğer Avrupa operatörlerini de yakından ilgilendiriyor.

Yeni güncellemenin ne zaman yayınlanacağı hakkında henüz bir açıklama yok. Tek bilinen, Samsung ve Vodafone'un konu hakkında çalıştığı...

Okuyucu Yorumları