Galaxy S III'den son haberler

iPhone 5 ile birlikte en çok beklenen cep olan Galaxy S III hakkında yeni haberler var...

Galaxy S III'den son haberler

Geçtiğimiz yıla damgasını Galaxy S II ile vuran Samsung için öyle görünüyor ki Galaxy S III'ü piyasaya çıkartmanın vakti geldi zira bu yeni cihaz ile ilgili söylentiler her geçen gün daha da artıyor.

Yayılan son dedikoduya göreyse Galaxy S III'ün 4.8 inç'lik bir ekranı olacak. Daha önceki modellere göre farklı bir diğer noktaysa, telefonun arka yüzünde kullanılacak olan maddenin plastikten, porselen bir yapıya geçecek olması. BGR isimli siteden yapılan açıklamalardaysa, bu büyük ekranın ne gibi özelliklere sahip olacağına tam olarak değinilmezken, kuvvetle muhtemel 1.5 Ghz Quad Core Exynos işlemci, AMOLED Plus teknolojiden yararlanacağına ve en azından 1080p HD görüntüyü destekleyeceği iddia edildi. Bu arda Samsung'dan yapılan bir açıklamaya göreyse Galaxy S III bu yıl düzenlenecek olan Mobile World Congress'de görücüye çıkmayacak; bu durumda Samsung'un eş zamanlı olarak tüm dünyada yapacağı büyük bir S III çıkarmaya piyasa analizcileri tarafından kesin gözüyle bakılıyor.

Bütün bu dedikodunun yayıldığı kaynağa göreyse, Koreli firma Galaxy S III'ü aynı anda 50'den fazla ülkede piyasaya çıkarmayı planlıyor.

Samsung büyük bir çıkış hedefliyor

Samsung büyük bir çıkış hedefliyor
Cihaz birçok bağlantı noktasını destekleyecek

Samsung'un Galaxy S III ile kullanmaya karar verdiği porselen arka kapak ise bir ilk değil; daha önceleri Vertu da telefonlarında porselen yapı kullanmıştı, nitekim bu cihazların hiçbirisi Galaxy S III'ün önünden bile geçecek güçte değildiler. Porselene geçiş, hem Galaxy S II'nin arka planındaki plastik doku gibi telefonu rakiplerine göre daha ucuzcu göstermeyecek, hem de metale kıyasla tasarım aşamasında çok daha esnek bir yapı sağlayacak. Ayrıca yine metalde oluşabilecek olası anten arızalarına karşıda bir önlem niteliğinde olacak.

Galaxy S III'de bulunacak olan diğer söylentiler arasında en ilginç çekici olanıysa, Samsung'un mühendislerinden hali hazırda ince olan Galaxy S II'den bile ince olacak olan yedi milimetrelik ölçü oldu. HSPA+ bağlantısı, WiFi, Bluetooth, GPS ve NFC ile birlikte 2 mega piksel ön kamera ve Full HD video çekim özellikleriyle donatılacak olan Galaxy S III'de, HDMI çıkışı ve MHL-HDMI destekleyen bir microUSB olması da muhtemel görünüyor.

Tabii ki bütün bunlar sadece söylentiden ibaret. Bakalım telefon piyasaya çıktığında bu özelliklerden kaç tanesi doğru çıkacak. Şimdilik bekleyip görmekten ileriye gidemiyoruz ama bu kadar söylentinin üzerine, Samsung bizi her an şaşırtabilir...

Okuyucu Yorumları