Galaxy S III, iPhone 5'e karşı...

2012'nin en çok beklenen iki cebi olan iPhone 5 ve Galaxy S III'ü, söylentiler ışığında kapıştırdık!

Galaxy S III iPhone 5'e karşı

Bu senenin en çok beklenen iki cebi şüphesiz Samsung Galaxy S III ve Apple iPhone 5. Geçen aylar içinde her iki cep hakkında sayısız söylenti duyduk. Ancak bu söylentilere dikkatle yaklaşmamız gerekiyor, çünkü Apple ve Samsung'un şimdiye dek herhangi bir resmi açıklaması bulunmuyor ve dedikoduların çoğu doğru olmayabilir.

"Dört çekirdekli" söylentileri doğru olabilir

İki cihazın da dört çekirdekli bir işlemciye sahip olması, olağanüstü bir durum olmayacaktır. gsmhelpdesk.nl web sitesine göre Galaxy S III'ün ekran boyutu 4.8 inç olacak. Güney Kore'li Maeil Business Newspaper ise iPhone 5'in 4.6 inç'lik bir ekranı olacağını iddia etti. Her iki cebin de yüksek hızlı LTE bağlantısını destekleyeceği söyleniyor, ancak bunun hangi frekans bantlarında olacağı bilinmiyor.

iOS 6, NanoSim, NFC ve fazlası...

iOS 6, NanoSim, NFC ve fazlası...

ibtimes.comweb sitesine göre iPhone 5, iOS 6 ile gelebilir. Ancak iOS 5'in oldukça yeni bir güncelleme olduğunu düşündüğümüzde bu iddianın biraz riskli olduğunu söyleyebiliriz.

Galaxy S III'ün ise Android 4.0 ile geleceği açık. Resmi olarak onaylanmasa da cihazın Samsung TouchWiz 5.0 arayüzüyle gelmesi bekleniyor.

iPhone 5'in NanoSim slotuna sahip ilk cep telefonu olacağı da söylenenler arasında. 12x9mm'lik boyutlarıyla microSIM'den dahi küçük olan NanoSim'in durumu, şu an Apple, Nokia ve Motorola arasında devam eden bir tartışma nedeniyle açıklık kazanmıyor. iPhone 5'in NFC özelliğine sahip olup olmayacağı da belirsizliğini koruyor.

ddaily.co.kr adındaki bir web sitesinin birkaç gün önceki bir iddiasına göre ise Galaxy S III, kablosuz şarj teknolojisiyle gelecek. Bunun dışında Galaxy S III'ün NFC desteğine sahip olacağına kesin gözle bakılıyor.

Okuyucu Yorumları