Galaxy S III'ün işlemcisi belli oldu!

Samsung'un beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S III'e güç verecek işlemci sonunda belli oldu!

İşte Galaxy SIII'ün işlemcisi

Hüseyin Cem Köylü

Gelecek nesil Samsung tablet ve akıllı telefonlara gücünü verecek dört-çekirdekli Exynos işlemci resmi olarak tanıtıldı. İşlemcinin kağıt üzerindeki verileri göz dolduruyor. Exynos işlemcinin ilk örneğini yıl içinde çıkacağı düşünülen Galaxy SIII'te göreceğiz.

Exynos 5450, dört adet ARM Cortex 15 çekirdeği içerecek ve 2 GHz saat hızında çalışacak. GPU olarak ise Mali-400'ün gelişmiş versiyonu olan Mali-T658 içerecek. Tüm bu yapılar 28 nm yapı tekniğinde üretilecek.

Exynos 5450, Tegra 3'e karşı
Tegra 2, tek çekirdekli işlemcilerle bile kafa kafaya yarışabilirken selefi Tegra 3 performans konusunda büyük bir adım attı. 4+1 çekirdek mimarisi sayesinde, ağır yükler dört ana çekirdeğe dağıtılırken hafif yüklerle ek çekirdek uğraşıyor ve Nvidia'ya göre bu sayede yüzde 61 enerji tasarrufu yapılabiliyor.

Konu işlemci olduğunda ise Samsung bu konuda gerçekten çok iyi. Hala pazardaki en iyi çift çekirdekli işlemciler Samsung'un Exynos işlemcileri. Yeni çiplerinde farklı bir enerji tasarruf sistemi olduğunu açıklayan Samsung ise, Tegra 3'ünki gibi enerji tasarrufu yapabildiğini ve bunun için ek çekirdeğe ihtiyaç duymadığını söylüyor.

Tabi kağıt üzerindeki sonuçlardan daha önemlisi gerçek hayattaki performans. Tegra 3 çipiyle çalışan HTC One X, Nisan ayında piyasaya sürülecek. Exynos 5450'den güç alacak Galaxy S III'ün performansını ise ancak piyasaya sürüldüğünde (tahminlere göre yaz aylarında) öğrenebileceğiz.

Okuyucu Yorumları