Galaxy S III ve Galaxy S II karşı karşıya!

Samsung'un yeni bombası Galaxy S III, bir önceki sürümü Galaxy S II'den ne kadar farklı?

Galaxy S III, S II'ye karşı!

Aylardır beklenen Samsung Galaxy S III resmen ortaya çıktı. Peki yeni cep, kardeşi Galaxy S II'den farklı neler sunuyor ve hangi özelliklerinin üzerine ekliyor? Son teknolojiye sahip uç nokta bir cep aramıyorsanız, Galaxy S II size yeterli olacaktır, peki ya bir Galaxy S III satın alırsanız ne fark hissedeceksiniz?

Galaxy S III ve ve Galaxy S II: Yazılım

İki cepte Android ile çalışıyor ancak Galaxy S II, Android 2.3.4 ile geliyor ve TouchWiz 4.0 arayüzüne sahip. S III ise varsayılan olarak Android 4.0.4 ile geliyor. İki cep de Samsung'un sosyal, oyun ve müzik "merkez"lerine bağlanabiliyor.

Galaxy S III ve ve Galaxy S II: İşlemci

Çift çekirdekli ilk ceplerden biri olan Galaxy S II, 1GHz Exynos işlemciye sahip. S III ise dört çekirdekli Exynos 4 Quad işlemciye sahip. Bu işlemci, 1.4GHz saat hızında çalışıyor. Samsung'a göre bu işlemcide önceki Exynos'a göre performans geliştirmeleri bulunuyor ve yeni Exynos daha az pil tüketiyor.

Ekran, depolama, bellek ve fazlası

Ekran, depolama, bellek ve fazlası

Galaxy S III ve ve Galaxy S II: Ekran

Galaxy S III, 1280x720 çözünürlüğündeki Super AMOLED ekranıyla ceplerde yeni bir çağ açıyor. S II'den yarım inç daha büyük bir ekrana sahip Galaxy S III, S II gibi "Super AMOLED Plus" teknolojisini kullanmıyor ancak Samsung'a göre ekranın mükemmel bir renk doygunluğu var.

Galaxy S III ve ve Galaxy S II: Depolama ve Bellek

S II, 16GB ve 32GB'lık modellerle geliyor. Galaxy S III ise buna yeni bir 64GB'lık sürüm ekliyor. İki cep de 1GB RAM'e ve microSD slotuna sahip.

Galaxy S III ve ve Galaxy S II: Kameralar

Galaxy S III, 8 megapiksellik bir kamerayla geliyor ve otomatik odaklanma, coğrafi etiketleme, dokunarak odaklanma, imaj stabilizasyonu ve 1080p video yakalama gibi özelliklere sahip. Galaxy S II de 8 megapiksellik bir kamerayla geliyordu, dolayısıyla bu arka yüz kamerasındaki değişiklikler, daha çok yazılımsal gibi görünüyor.

Ön yüz kamerasında ise biraz geri adım atılmış gibi görünüyor, zira Galaxy S III 1.2MP'lik bir ön yüz kamerasına sahip. Galaxy S II'nin ön yüz kamerası, 2MP'lik çekimler yapabiliyordu. Galaxy S III aynı zamanda 1080p full HD videoları oynatabiliyor.

Bağlantı, sensörler, ölçüler, pil karşılaştırması

Bağlantı, sensörler, ölçüler, pil karşılaştırması

Galaxy S III ve ve Galaxy S II: Bağlantı

Bağlantı açısından iki cep de güçlü özelliklere sahip. Galaxy S II ve S III'ün her ikisi de 3G/HSDPA ve HSPA+ bağlantılarını destekliyor ve bu sayede 21Mbps hızına ulaşabiliyor. İki cep de tüm Wi-Fi bantlarını destekliyor ve DLNA yoluyla işçerik paylaşabiliyor. İki cepte de Wi-Fi Direct özelliği bulunuyor.

Galaxy S II, Bluetooth 3.0+HS desteğine sahipken Galaxy S III, daha güçlü olan Bluetooth 4.0 ile geliyor. Galaxy S III, microUSB yoluyla bir ekrana da bağlanabiliyor.

Galaxy S III ve ve Galaxy S II: Konum ve sensörler

İki cep de GPS, denge çarkı, dijital pusula, ivmeölçer, yakınlık ve ışık sensörlerine sahip. S III'ün ek olarak bir basınölçer sensörü de bulunuyor.

Galaxy S III ve ve Galaxy S II: Ölçüler

Galaxy S III, S II gibi oldukça hoş bir tasarıma sahip. 136.6 x 70.6 x 8.6mm ölçülere sahip S III, 125.3 x 66.1 x 8.49mm ölçülerindeki S II'ye göre biraz daha büyük ancak bunu hissetmiyorsunuz. Galaxy S III'ün ağırlığı 133 gram ve 116 gramlık S II'den biraz daha ağır. Ancak cebin yine de yeterince hafif olduğunu söylemeliyiz.

Galaxy S III ve ve Galaxy S II: Pil ömrü

Galaxy S II 1650mAh'lik bir pille geliyordu. Galaxy S III'ün daha büyük ekranı ve daha güçlü işlemcisi daha fazla güce ihtiyaç duyacağından Samsung, onu 2100mAh'lik bir pille donatmış.

Okuyucu Yorumları