Galaxy S23'ün sevilen Galeri özelliği, çok yakında Galaxy S22 ve S21'lere de geliyor

Samsung'un Galaxy S23 telefonlar ile birlikte sunduğu önemli özellik, çok yakında Galaxy S22 ve Galaxy S21 serisi modellere de geliyor.

Galaxy S23 özelliği, Galaxy S22 ve S21'lere de geliyor

Samsung'un Galaxy S23 serisiyle beraber kullanıma sunulan One UI 5.1 güncellemesi, Galeri uygulamasına Görüntü Kırpma (Image Clipper) gibi birkaç yeni özellik eklemişti. Ancak bu özellik, şimdiye kadar sadece bu en yeni telefonlar tarafından kullanılabiliyordu. Görünene göre, Image Clipper yakında daha eski Galaxy telefonlar için de kullanıma sunulabilir.

Bir sızıntı kaynağının Twitter'da söylediğine göre, Galaxy S22 ve Galaxy S21 serileri Görüntü Kırpma özelliğine önümüzdeki ay kavuşabilir. Tweet’te diğer Galaxy telefonlarından bahsedilmiyor ve bu yüzden bu Galeri özelliğini alacak telefonların sadece Galaxy S21 ve S22 olup olmayacağını görmek için önümüzdeki ayı beklememiz gerekiyor.Daha önceki bir söylentinde, Samsung'un Görüntü Kırpma özelliğini bir Galeri güncellemesi aracılığıyla, Galaxy S20 ve Note 20 serilerinin yanı sıra Galaxy Z Fold 2 ve üstü ve Galaxy Z Flip katlanabilir telefonlar da dahil olmak üzere One UI 5.1 çalıştıran çeşitli Galaxy telefonlara sunmayı planladığı iddia ediliyordu.

Güçlendirilmiş bir otomatik ekran alıntısı aracı olarak tanımlanabilecek Görüntü Kırpma yeni bir etkileyici Galeri özelliği. Bu özellik ile, fotoğraftaki bir nesneyi kırpmak için sadece üzerine dokunmanız ve bir süre beklemeniz yeterli oluyor. Kırpılan nesne hemen kopyalanmaya veya paylaşılmaya hazır hale geliyor ve ayrı bir fotoğrafa veya çıkartmaya dönüştürülebiliyor. Bu özellik Galaxy S23 serisinin tamamında çalışıyor ve bir S Pen kullanılmasını gerektirmiyor.

Bu arada, benzer bir özelliği iPhone kullanıcılarının bir süredir kullanabildiğini hatırlatmakta da yarar var.