Galaxy S3, iPhone 5S'ten daha "isabetli"!

Geçen senenin cebi Galaxy S3, bu alanda iPhone 5S ve iPhone 5C'den çok daha başarılı çıktı!

Galaxy S3, iPhone 5S'i geçti!

iPhone 5S ve iPhone 5C üzerinde yapılan dokunmatik testleri, yeni Apple cihazlarının dokunmatik isabeti konusunda Galaxy S3'ün gerisinde olduğunu gösterdi (testte neden Galaxy S4'ün kullanılmadığı açıklanmıyor).

Test ve ölçüm şirketi OptoFidelity, kendi geliştirdiği Touch Panel Performance Tester ile iPhone 5C, iPhone 5S ve Samsung Galaxy S3'ün dokunmatiklerinin ne kadar iyi olduğunu test etti. Cihaz, bunun için ekran üzerindeki belirli koordinatlara üzerindeki "robot" parmakla dokunuyor. Ardından telefonun sağladığı koordinatlarla gerçek koordinatlar karşılaştırılarak dokunmanın ne kadar isabetli algılandığı hesaplanıyor.

Araştırmanın sonucuna göre (PDF olarak buradan ulaşabilirsiniz) iPhone 5S ve iPhone 5C'nin algılama isabeti, özellikle ekranın üst kısımlarında düşüyor. Galaxy S3, ekranın ortalarında oldukça isabetliyken, kenarlarda iyi isabet oranını kaybediyor.

Üç cihazdaki sanal klavyenin isabetine de değinen OptoFidelity, Galaxy S3'ün yazı yazmada çok daha isabetli olduğunu ortaya çıkarmış. Şirkete göre özellikle ekranın kenarlarında bulunan harflerde Galaxy S3 daha başarılı.

Okuyucu Yorumları