Galaxy S3 Mini hakkında bilmeniz gerekenler

Samsung'un minik bombası Galaxy S3 Mini, ekranı dışında S3'ten ne kadar farklı, ne kadar aynı?

A'dan Z'ye Galaxy S Mini!

Samsung'un popüler telefonu Galaxy S3'ün küçültülmüş sürümü Galaxy S3 Mini, geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Galaxy S3 Mini, S3'e uygun fiyatlı bir alternatif olacak gibi görünse de ona göre bazı farkları var ve bazılarımızı hayal kırıklığına uğratabilir. İşte Galaxy S3 Mini hakkında bilmeniz gerekenler.

Tasarımı: Galaxy S3 Mini, orijinal Galaxy S3 ile oldukça benzer bir tasarıma sahip, sadece biraz daha küçük. Telefonun şekli ve giriş düğmesi, Galaxy S3 ile hemen hemen aynı. Bununla birlikte kalan özellikleri Galaxy S3 ile o kadar da eşleşmiyor.

Ekranı: Galaxy S3 Mini, 4 inç Super AMOLED ekranla geliyor, ancak sadece 480x800 çözünürlük (Galaxy S2'inki ile aynı) sunuyor. Bu çözünürlük çok düşük olmayabilir, ancak yine de 720p çözünürlük sunan S3'ünkinden oldukça uzak. Yine de S3 Mini'de oyun oynarken ve film seyrederken önemli bir kalite kaybı yaşamayacaksınız.

İşletim sistemi: Galaxy S3 Mini, Android'in son sürümü Jelly Bean ile geliyor. S3 Mini, bu haliyle birçok bölgede hala Jelly Bean'i bekleyen Galaxy S3'den bir adım öne çıkıyor.

İşlemcisi, teknik özellikleri ve fazlası

İşlemcisi, teknik özellikleri ve fazlası

İşlem gücü: Galaxy S3'deki dört çekirdek, S3 Mini'de yerini çift çekirdekli 1GHz işlemciye bırakıyor. Dolayısıyla S3 Mini'nin işlem gücü, orijinal S3'den oldukça uzak. Karşılaştırma açısından Galaxy S2'nin çift çekirdekli 1.2GHz işlemciye sahip olduğunu söyleyelim.

Diğer teknik özellikleri: Galaxy S3, 5MP arka yüz kamerası, LED flaş, 720p video kaydı ve VGA ön yüz kamerası gibi özelliklerle geliyor.

Bunun yanında cep, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, DLNA ve NFC gibi özelliklere de sahip. 8GB veya 16GB dahili depolama seçeneklerine sahip cihaz, bir microSD kartı ile 32GB'a kadar ek depolamaya izin veriyor.

Çıkış tarihi: Samsung, S3 Mini'nin çıkış tarihini henüz açıklamadı. Ancak cebin Kasım ayından itibaren mağazalardaki yerini alması bekleniyor.

Galaxy S3 Mini'nin rakipleri: Galaxy S3 Mini, HTC One S, Sony Xperia S ve Samsung Galaxy Nexus gibi orta seviye ceplerle yarışıyor olacak.

Okuyucu Yorumları