Galaxy S3 satışları iPhone'u ezdi geçti

Samsung'un Galaxy S3'ü tüm iPhone'ları üst üste koydu; hepsini ezip geçti...

S3, iPhone'u ezdi geçti

Son tahminler, Apple'ın 2012'deki en kârlı Amerikan şirketi olacağı yönünde. Şirketin takviminin 2012 ikinci çeyrek verileri (mali üçüncü çeyrek), şirketin kârının yıldan yıla yüzde 20 arttığını ve 8.8 milyar dolar artarak 35 milyar dolara ulaştığını gösterdi.

Bununla birlikte Apple, analistlerin ortak tahmini olan 28.4 milyon iPhone satışına ulaşamadı ve sadece 26 milyon iPhone satabildi. Analistler, tahminlerini geçtiğimiz ay 30.5 milyon birimden 28.4 milyon birime çekmişlerdi.

Apple'ın rakibi Android üreticisi Samsung'un aynı çeyrekte yaklaşık 50 milyon akıllı cep telefonu sattığı düşünülüyor. Dolayısıyla Samsung, Apple'ın yaklaşık 2 katı fazla telefon satıyor. Samsung'un Galaxy S III'ünün ise toplamda 19 milyon sattığı düşünülüyor. Bunun anlamı, Samsung'un uç nokta cebinin Apple'ın toplam satışlarına yaklaştığı.

Apple için bir iyi ve bir kötü haberden sonra bir iyi haber daha var. Şirket, analistlerin 15.4 milyon birimlik iPad satışı tahminini geçerek 17 milyon iPad satmış bulunuyor. 4.3 milyon birim satılacağı tahmin edilen Mac'ler de çeyrekte 4 milyon sattı. iPod ise 6.8 milyon birim satıldı.

Okuyucu Yorumları