Galaxy S3'ten ilk fotoğraf ve fazlası!

Samsung'un merakla beklenen Galaxy S3'ünden ilk fotoğraf internete sızdı. Ama fazlası da var...

Galaxy S3'ten ilk fotoğraf!

Hüseyin Cem Köylü

2012 ilkbaharında piyasada olacağı dedikodularının eşliğinde, Galaxy S3 merakla bekleniyor. Son günlerin en heyecan verici gelişmesi ise dün yaşandı: İnternete düşen bu fotoğrafın bilgilerinde GT-I9500 ile çekildiği ve GPS verisinde Samsung Kore fabrikası yazıyor. GT-I9500 ise Galaxy S3'ün kod adı. Kısacası bu fotoğrafın, bir test aşamasında Galaxy S3 prototipi ile çekildiği düşünülüyor.

Koreli bir site olan etnews.com'un belirttiğine göre Galaxy S3, gücünü dört çekirdekli Samsung Exynos işlemciden alabilir. Bir başka dikkat çekici iddia ise 3 boyutlu ekran ve 3 boyutlu kameraya sahip bir S3 çıkabilir karşımıza.

concept-phones.com sitesinde, Galaxy S3'e ait olduğu söylenen fotoğraflar yayınlandı. Bir söylentiye göre S3'ün inceliği sadece 9 mm, ekran boyutu 5 inç, çözünürlüğü 1280x720 ve 12 MP Xenon flaşlı bir kamerası olacak. 2MP ön kamera, LTE, NFC ve USB 3.0 desteği olacak olan telefon 32 ve 64 GB olmak üzere iki farklı hafıza seçeneğiyle satışa sunulacak. Eğer bu hafıza size yetmezse üzülmeyin, Galaxy Nexus'un aksine S3 microSD kart slotuna da sahip olacak. Android 4.0 ICS ile gelecek olan telefonda TouchWiz arayüzü olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Tabi tüm bunları akıcı bir şekilde çalıştırması için de S3 gücünü 1.5Ghz hızında çalışan dört-çekirdekli işlemciden alacak.

Hepsi bu kadar da değil... Devamı haberimizin ilerleyen sayfalarında...

Galaxy S3 hakkında daha fazla iddia...

Galaxy S3 hakkında daha fazla iddia...
Hayallerde böyle bir Galaxy S3 var!

Samsung mobil departman başkanı J.K Shin yaptığı bir açıklamada Mayıs sonlarına doğru telefonun piyasaya sürülebileceğinii söyledi. İnternetteki genel kanı da telefonun 2012'nin ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceği yönünde. Samsung hayranları telefonun, Şubat ayında Barcelona'da yapılacak olan Mobile World Congress'te tanıtılmasını bekliyor. Ama bize sorarsanız Galaxy Nexus bile henüz piyasaya sürülmüşken, bu kadar erken bir tarih pek de gerçekçi gibi görünmüyor.

Birkaç ay önce mobilereview.com'un editörü Eldar Murtazin'in Twitter üzerinden Galaxy S3 ile ilgili detaylar paylaşmasıyla beraber dedikodular da çoğalmaya başlamıştı. Murtazin'e göre S3'ün ekran kalitesi ve çözünürlüğü, S2'nin Super-AMOLED'inden bile yüksek olacak. S3'ün daha iyi bir kameraya, daha kaliteli bir kasaya ve daha hızlı bir işlemciye sahip olacağı da Murtazin'in görüşleri arasındaydı.

Peki ama Samsung fanları ne istiyor? Haberimizin üçüncü sayfasında...

Peki ama Samsung fanları ne istiyor?

Peki ama Samsung fanları ne istiyor?

Peki ama Samsung fanlarının hayalindeki S3 nasıl bir telefon? İnternet forumlarında çok sık tartışılan bu konuda 2 Ghz dört-çekirdekli Samsung Exynos işlemci, 1.5 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve microSD slotu, 4.65 inç, 1280x1024pixel SuperAMOLED 3 ekran ön plana çıkıyor.

Ama hepsi bu kadarla da bitmiyor. 1080p HD video kaydı yapabilen 10MP kamera, NFC çipi ve 2250-mAh pil de cabası. En son Android sürümü olan 4.0 Ice Cream Sandwich ve Samsung'un özel TouchWiz arayüzünün 5.0 sürümü kullanıcıların beklentileri arasında.

Okuyucu Yorumları