Galaxy S4, Apple ve iPhone'u bitirir mi?

Galaxy S4'ün duyurulmasıyla birlikte sakinleşen tartışma yeniden alevlendi: Galaxy mi, iPhone mu?

Galaxy S4 iPhone'u bitirir mi

Samsung'un amiral gemisi Galaxy S4 piyasaya çıkalı kısa bir süre oldu ancak şimdiden analistlerin tahmin malzemesi haline geldi bile. Bekleneceği üzere, yorum ve analizler daha çok iPhone-Galaxy kapışması üzerine yoğunlaşmış durumda.

Elbette bu karşılaşmanın galibini zaman belirleyecek ancak analistler şimdiden fikir ayrılığı yaşıyor. Nomura analistleri, Samsung'un Galaxy S4 sayesinde er ya da geç Apple'ı saf dışı bırakacağı görüşünde birleşiyor: "S3'ten çok büyük farkı olmaması sebebiyle S4'e evrimsel değil; devrimsel bir başarı olarak bakabiliriz. Ancak ne olursa olsun, uç nokta akıllı cep pazarında Galaxy S4, Samsung'u Apple'ın bir adım daha önüne taşımaya yeter gözüküyor."

Analistler Galaxy S4'ün, iPhone'dan farklı olarak, sahip olduğu büyük ekranı ve yenilikçi göz tanıma teknolojisi sayesinde, hem Doğu hem de Batı pazarında büyük fark yaratacağını düşünüyor.

Öte yandan Topeka analisti Brian White, S4'ün getirdiği yenilikleri takdire değer bulsa da, Samsung'un mevcut yarışı kazanmasına yetmeyeceği görüşünde. S4'ü "iPhone'dan daha ağır, daha kalın ve daha kaba" olarak betimleyen White, S4'ün plastik dış yüzeyinin de iPhone'un alüminyum gövdesinin yanına bile yaklaşamadığını düşünyor.

Apple henüz iPhone 5S kozunu oynamamış olmasına rağmen, Apple mı Samsung mu tartışmaları şimdiden hararetli bir hale bürünmüş durumda. Son sözü elbette her zamanki gibi kullanıcılar söyleyecek...

Okuyucu Yorumları