Galaxy S4 hız testlerinde hile mi yapıyor?

Samsung, Galaxy S4'ü daha hızlı göstermek için bu inanılmaz hileye başvurmuş olabilir mi?

Galaxy S4 için hile (mi?)

Samsung'un son amiral gemisi Galaxy S4'ün Exynos 5 Octa sürümü, hız testlerinde etkileyici skorlar yakalıyor. Ancak yeni bulgulara göre Samsung, hız testi uygulamalarında bir hileye başvuruyor olabilir.

Hız testleri, mobil cihazların işlemcisinin ve grafik işlemcisinin hızını ölçmede kullanılsa da, her zaman gerçek hayattaki performansı yansıtmayabiliyor. Ancak Samsung, rakiplerini geçmek için hız testlerine farklı muamele yapıyor gibi görünüyor. AnandTech'e göre Samsung, hız testi uygulamalarında cebin Exynos sürümünün GPU'sunu ve CPU'sunu daha yüksek saat hızlarında çalıştırıyor.

Galaxy S4'ün GPU'su normalde 480MHz'te çalışıyor ancak GLBench, AnTuTu ve Quadrant gibi hız testi araçlarında 533MHz'e çıkıyor. Normalde 500MHz'te çalışan Cortex A15 çekirdeklerinin ise test sırasında 1.2GHz'e çıktığı söyleniyor. Bu değişikliklerin nedenini araştıran site, "BenchmarkBooster" adında bir kod bulmuş. Bu kod bloğunda belirli hız testi uygulamalarının ismine rastlamak mümkün. Bu ise telefonun sözkonusu hız testi uygulamalarını algıladığında kendini daha fazla zorladığını gösteriyor.

Samsung iddialar üzerine yaptığı açıklamada "BenchmarkBooster" kodunun "belirli hız testi sonuçlarını hızlandırma" amacı taşımadığını ve aynı saat hızlarına farklı uygulamalarda da ulaşılabileceğini söyledi.

Yapılan açıklamada Galaxy S4'ün grafik işlemcisinin en yüksek 533MHz saat hızına çıkabildiği, ancak "aşırı yüklemeye neden olabilecek" bazı oyunlar uzun süre oynandığında 480MHz'e indirildiği bilgisi yer aldı. Samsung'a göre S Browser, Galeri, Kamera ve Video Yürütücü gibi tam ekran uygulamalar GPU'yu 533MHz'te kullanabiliyorlar.

Şirketin yaptığı açıklama tatmin edici görünse de "BenchmarkBooster" kodu fazlasıyla şüpheli görünmeye devam ediyor.

Okuyucu Yorumları