Galaxy S4 Mini hakkında her şey!

Samsung'un yeni tanıttığı mini Galaxy S4'ü, bize tam olarak neler sunuyor?

S4 Mini hakkında her şey!

Sonunda bekleyiş sona erdi ve günlerdir yığınla söylentiye konu olan "en genç Samsung" ortaya çıktı, firma sonunda söylentilere son verdi telefonla ilgili resmi duyurusunu yaptı.

Genel tasarımı açısından Galaxy S4'e çok benzeyen S4 mini, 124,6 x 61,3 x 8,94 milimetre boyutlarında ve sadece 107 gram ağırlığında, yani ağabeyinden çok daha ufak ve hafif. Teknik detaylara ilişkin bilgiler, gelen ilk duyumları doğrular nitelikte: S4 mini, 540 x 960 piksel çözünürlüklü 4.3 inç boyutlu Super AMOLED ekrana sahip olacak. 1.7 GHz hızındaki çift çekirdekli işlemci ve 1.5GB RAM, Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sisteminin ve TouchWiz arabiriminin altından kalkabilecek kadar güçlü ve yeterli.

Samsung cihazda ayrıca tercüme uygulaması S Translator ve kalori tüketimi kontrolünde kullanılan S Health bulunacağını açıkladı. Galaxy S4'de bulunan yeni hareketli kontrol ve gözle kontrol özellikleri ise ne yazık ki S4 mini'de bulunmayacak.

S4 mini'nin 8 megapiksel çözünürlüklü arka kamerasıyla Full HD çözünürlükte video kaydı yapılabilecek. Telefonda ayrıca 1,9 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor. Telefonun açıklanan bir diğer donanımıysa 1.900 mAh gücündeki pili.

Bağlantılar, hafıza ve yorumumuz

Bağlantılar, hafıza ve yorumumuz

Her ne kadar henüz ülkemizi ilgilendirmiyor olsa da, S4 mini'nin LTE destekli bir sürümünün de piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Ancak cihaz HSPA ve Wi-Fi desteği sunduğundan biz de hızlı internetin tadını çıkartabileceğiz. Kullanıcılar doğrudan veri transferini Bluetooth 4.0, NFC ve microUSB üzerinden yapabilecekler. Kızıl ötesi vericiye sahip olan S4 mini, televizyon ya da DVD oynatıcıyı kontrol etmekte kullanılabilecek. microsSD kart dsteği sunan telefonun 8 GB dahili hafızası, 64 GB'a kadar yükseltilebilecek.

S4 mini'nin piyasaya sürülecek olması bizi şaşırttı diyemeyiz. Samsung'un yeni amiral gemisi modeli S4'ün ufak bir modelini piyasaya süreceği zaten kesindi. Firma S4 ile pek çok kullanıcının beğenisini kazandı. Büyük boyutlu telefonlardan hoşlanmayan ya da kullanamayanları ise S4 mini ile kazanmaya çalışacak. Açıklanan teknik özellikler bu haliyle tatmin edici görünüyor. Telefonun 8 GB dahili hafızasının 5 GB'lik kısmı uygulama yüklemek amacıyla kullanılabilecek. Telefonun başka hafıza seçenekleri sunan modelleri olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Şimdi geriye beklemek dışında yapacak bir şey kalmadı. Telefonla ilgili tüm ayrıntılar açıklanmış durumda. Şu an sadece çok yüksek bir fiyata satılmayacak olmasını umuyoruz.

Okuyucu Yorumları