Galaxy S4'te korkutan Knox açığı!

Galaxy S4 ile birlikte hayatımıza giren bu özel uygulama, şimdi önemli bir tehlikeyle karşı karşıya!

Galaxy S4'te korkutan açık!

İsrail'de Ben Gurion Üniversitesi'nin çalışanları, Samsung Galaxy S4'te bulunan, Samsung'un güvenlik yazılımı Knox'ta bir açık bulduklarına dair önemli bir açıklama yaptılar.

Bilmeyenler için söyleyelim; Knox, telefonun diğer bölümlerinde güvenlik açıkları olsa bile, değerli verilerin güven içinde saklanmasını sağlayan bir güvenlik çözümü olma iddiasını taşıyor. Ancak üniversitedeki araştırmacılar, şifrelenmemiş verilerin okunabildiğine dair bir uyarı yaptılar. Bunun üzerine Samsung ve Google ortak bir açıklama ile açığın Knox yazılımına değil, Android üzerindeki temel bir işleve ait olduğunu söylediler. Yani açığı doğruladılar ama kaynağının Samsung değil, doğrudan Android olduğunu itiraf ettiler.

Samsung ancak Man in The Middle tarzı bir sadlırı halinde açığın oluşabileceğini vurgularken bunun da Andorid'in temel network özellikleri ile bağlantılı olduğunu ve Google'ın önlem alması gerektiğini ifade etti. Google de sorunun Android'den kaynaklandığını doğrularken problemin çözümü çalıştıklarını hatırlattı.

Okuyucu Yorumları