Galaxy S4 ve HTC One "hile işlemeyen" testte!

Hilelerin kendisine işlemediğini iddia eden bu hız testinde Galaxy S4 ve HTC One fena kapıştı!

"Hilesiz" testin galibi...

Samsung'un mobil cihazlarında hız testlerinde "hile" yaparak aşırı hızlara çıktığı iddialarını hatırlıyorsunuzdur. Şimdiyse GameBench adında yeni bir şirket, geliştirdiği "hile yapılamayan" performans testiyle cep ve tabletlerin gerçek oyun performansını ölçebildiğini iddia ediyor.

GameBench'in uygulaması henüz beta aşamasında ancak bu, HTC One ve Samsung Galaxy S4 gibi cihazların test edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Ortaya çıkan sonuçlar ise Samsung'un rakiplerinden fazla korkmaması gerektiğini gösteriyor.

GameBench'in uygulaması, sentetik hız testleri yerine belirli bir oyun çalışırken arka planda çalışıyor ve sistem üzerinde frame rate testi, pil tükenme testi gibi testler gerçekleştiriyor. Bu iki ölçümlere bakıldığında ise Samsung'un cebinin biraz daha hız pil tükettiği, ancak One'a göre çok daha akıcı bir performans sunduğu gözleniyor.

Galaxy S4 ve HTC One

GameBench, Google Play'deki en popüler oyunlardan yaptığı ölçümleri örnek olarak alıyor ve tüm verileri tek bir puana dönüştürüyor. Bu arada testlerin S4'ün Snapdragon 600'lü sürümünde gerçekleştirildiğini söyleyelim.

Okuyucu Yorumları