Galaxy S5'in öncü olabileceği 5 yenilik!

Samsung'un Galaxy S5'indeki bu 5 yenilik, diğer üreticilere örnek olabilir!

Galaxy S5'in öncü oldukları!

Pazartesi günü Mobil Dünya Kongresi'nde tanıştığımız Samsung Galaxy S5, su geçirmezlik, kalp ritmi sensörü gibi faydalı özelliklerle geldi. Ancak telefonda muazzam bir yenilik yok. Yine de telefon sektörünün izlediği yol, yakın gelecekte heyecan verici yeniliklerle karşılaşmamızı sağlayabilir. İşte Samsung'un ceplerde liderlik edebileceği 5 alan.

1. Yeni rekabet alanı, sağlık

Sadece 1 ay önce Sony ve Apple'ın sağlık uygulamaları alanında savaşmaya hazırlandıklarını duymuştuk. Şimdi ise Samsung, entegre kalp ritmi izleyicisi ve sağlık izleme uygulamasına sahip Galaxy S5'ini ortaya çıkardı. Belli olan bir şey varsa, o da yeni nesil akıllı telefonların ve onlara eşlik eden akıllı saatlerin, bu tür izleme özellikleriyle öne çıkacakları. Çünkü aksi halde, 1080p video oynatabilen ve Facebook'a girebilen, gayet de hızlı çalışan telefonunuzu yükseltmek için niye para harcayasınız ki?

Parmak izi işlevleri kalıcı

Parmak izi işlevleri kalıcı

2. Parmak izi işlevleri kalıcı

iPhone 5S'in gerisinde kalmak istemeyen Samsung, yeni Galaxy S5'inin giriş düğmesine bir parmak izi tarayıcısı dahil etti. Bu tarayıcı, sadece telefonun kilidini açmak için değil, Paypal ödemeleri yapmak için de kullanılıyor.

İki cep devinin parmak izi tarama işlevleri sunuyor olması, bakalım HTC, Motorola gibi diğerlerinin de bu trendi takip etmesini sağlayacak mı?

3. Daha büyük, hala daha iyi demek

Ekranlar hala büyümeye devam ediyor. Galaxy S5, 5 inç'lik S4'e kıyasla 5.1 inç'lik Super AMOLED ekranla geliyor. Fark büyük olmayabilir, ancak bu ceplerin hala büyüdüğünün bir işareti. Bu durum, bir sonraki iPhone'un daha büyük olabileceği söylentilerini kuvvetlendiriyor.

4. Yeniliklerin yeni sahası, akıllı saatler

iWatch, muhtemelen Kasım'da ortaya çıkacak. Samsung ise bir değil üç yeni akıllı saat birden tanıttı.

Akıllı saatlerin henüz çok yeni olmaları, onların kimliklerini bulmalarının birkaç nesil sürmesi anlamına gelebilir. Örneğin akıllı saatler, ayrı bir SIM kartına sahip olmalı mı? Hangi sensörlerle gelmeliler?

Samsung'un Gear 2'de yaptığı en önemli değişiklik, Android yerine açık kaynak kodlu Tizen'i kullanmış olması. Resmi SDK'sı Samsung tarafından yayınlanan platform için binlerce geliştirici, akıllı saatlerin potansiyelini ortaya çıkarmak için hazırlar.

5. Büyük yenilikler yok, küçük yükseltmelerle devam ediyoruz

Galaxy S5'te çok büyük bir fark yok, bize sunulan yine diktörtgen ekranlı bir cihaz. Yeniliklerin hiçbiri, iPhone ilk ortaya çıktığındaki kadar büyük değil, daha büyük ekran, daha güçlü işlemci, yeni bir sensör gibi küçük geliştirmeler. Bu durumdan şikayetçi değiliz, ancak Samsung (veya Apple, ya da başka bir firma), belki de daha büyük, şaşırtıcı bir yenilikle ortaya çıkmayı deneyebilir.

Okuyucu Yorumları