Galaxy S5, iPhone'a "hodri meydan" dedi!

Samsung'un Galaxy S5 ile attığı bu adım, Apple'a da iPhone için yeni bir adım attırtabilir!

Galaxy S5, hodri meydan dedi!

Gelen son açıklamalara göre Samsung, uygulama geliştiricilerin Galaxy S5'in parmak izi okuyucusunu kendi uygulamalarında kullanmalarına izin verecek. Yani eğer Galaxy S5 satın almayı düşünüyorsanız, şifrelerinizi rafa kaldırabilirsiniz. Parmak izi dostu Pass API, uygulama geliştiricilerin kullanabilmesi için, S5'in geliştirme kitinin bir parçası olarak yayınlandı.

S5'in parmak izi okuyucusu, zaten oldukça geniş imkanlar sağlıyor. Okuyucunun sayesinde, telefonun belirli parçalarını biyometrik veriler ile kontrol edebiliyoruz. Daha fazla uygulamanın bu işleve sahip olması ise kesinlikle kullanıcıların ilgisini çeken bir nokta olacaktır.

Açık API'den ilk yararlanan ise PayPal oldu. PayPal'ın uygulaması, telefon ve parmak izi okuyucu birleşimini kullanarak PayPal kabul eden mağazalarda ödeme yapılabilmesini sağlıyor.

Ancak, Samsung'un aksine Apple'ın TouchID'si yoğun bir şekilde korunmakta ve bu özelliği ancak iPhone 5S'in kilidini açmak ve iBooks, iTunes ve App Store gibi Apple'ın kendi ürünlerinde yapılan alışverişleri onaylamakta kullanabiliyorsunuz.

Samsung kendi hamlesini yaptı. Şimdi ise Apple'ın nasıl bir cevap vereceği bekleniyor...

Okuyucu Yorumları