Galaxy S5 Mini vs. Galaxy S4 Mini!

Galaxy S5 Mini, Galaxy S4 Mini'nin üzerine hangi yenilikleri getiriyor, ondan ne farkı var?

Galaxy S5 Mini vs. S4 Mini!

Galaxy S4 Mini her ne kadar iyi bir telefon olsa da, yakın zamanda Galaxy S5 Mini'nin gölgesinde kalacak. Peki Galaxy S5 Mini'de değişen neler var, telefon selefinden ne kadar daha iyi? İşte cevaplar...

Tasarım

Galaxy S5 Mini, aşağı yukarı küçültülmüş bir Galaxy S5 olduğundan, bu ismi taşıyabilecek kapasitede. Arka kapağı dokulu bir yapıya sahip olsa da metal değil, plastik. Metal gibi görünen kenarlar da plastikten yapılmış. 131.1 x 64.8 x 9.1 mm. ölçülere sahip telefon, 120 gram ağırlığında. Cihazın Galaxy S5'ten hafif ve küçük olduğu bir gerçek, ancak çok küçük olduğu da söylenemez.

Aynı yaklaşıma sahip Galaxy S4 mini de tahmin edebileceğiniz üzere Galaxy S4'ün küçültülmüş bir sürümü (en azından yüzeyde öyle) ve plastik gövdeye, metal görünümlü plastik kenarlara sahip. Telefon, biraz daha yuvarlak tasarımına rağmen Galaxy S5 Mini'ye oldukça benziyor. 124.6 x 61.3 x 8.9mm ve 107 gramlık ağırlığıyla selefinden hem daha küçük, hem daha hafif.

Bununla birlikte Galaxy S5 Mini, IP67 su ve toz dayanıklılığı sayesinde S4 Mini'ye göre daha güçlü.

Güç

Galaxy S5 Mini, Samsung'un 1.4GHz dört çekirdekli işlemcisi ve 1.5GB RAM ile geliyor, ancak Galaxy S5'in Snapdragon 801 işlemcisinin elbette gerisinde kalıyor.

Samsung'un kendi işlemcisinin iyi olduğunu varsayarsak, cihazın 1.7GHz çift çekirdekli Snapdragon 400 işlemciye sahip Galaxy S4 Mini'den önemli ölçüde daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

İşletim sistemi, kamera ve diğer özellikleri

İşletim sistemi, kamera ve diğer özellikleri

İşletim sistemi

Her iki cep de Android işletim sistemi ve Samsung'un TouchWiz arayüzüne sahip. Galaxy S5 Mini, Android 4.4 ile gelirken S4 Mini, henüz Android 4.3'te bulunuyor.

Kamera

Kamera konusunda iki cep arasında büyük bir fark yok. İki telefon da 8 megapiksellik arka kameraya sahip. Selfie meraklıları, 1.9 megapiksel ön kameralı S4 Mini yerine 2.1 megapiksel ön kameraya sahip S5 Mini'yi tercih edebilirler.

Pil

Galaxy S5 Mini, orta seviye bir telefon için iyi sayılabilecek, 2.100mAh kapasiteli bir pille geliyor. S4 Mini'de ise daha küçük, 1.900mAh kapasiteli bir pil bulunuyor.

Bağlantı

Galaxy S5 Mini ve S4 Mini, Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.0 ve NFC'yi destekliyor. Her iki cep de IR sensörleri sayesinde TV'nizi kontrol edebiliyorlar.

Ek özellikler

Bu alanda sadece S5 Mini'nin yeteneklerinden bahsedeceğiz, çünkü S4 Mini'de parmak izi tarayıcısı ve kalp ritmi monitörü gibi işlevler bulunmuyor. Galaxy S5'teki ek özelliklerin neredeyse hepsinin S4 Mini'de de olduğunu söylemek mümkün.

Okuyucu Yorumları