Galaxy S5 nasıl root'lanır?

Samsung'un yeni satışa çıkan Galaxy S5'ini nasıl root'layabileceğinizi adım adım anlatıyoruz!

Galaxy S5'i root'luyoruz!

Galaxy S5'i birkaç basit adımda root'lamanız artık mümkün. Bu sayede Samsung'un ihtiyaç duymadığınız uygulamalarını kaldırabilir, telefonunuzun denetimini tam olarak elinize alabilirsiniz.

Root'lama işlemlerine başlamadan önce uyarımızı yapalım: İpuçlarımıza harfiyen uymaya dikkat edin, yapacağınız küçük bir yanlışlık, cihazınızın "tuğla" haline gelmesine neden olabilir. Bunun yanında root işleminin telefonunuzu garanti kapsamı dışında bırakabileceğini unutmayın. Samsung cihazlarının root'u kaldırsanız bile, daha önce root'ladığınızı gösterecek özel, dahili bir sayaçla geldiğini söyleyelim.

Root'lamaya başlamadan önce gerekli sürücüleri yüklemiş olmanız gerekiyor. Bu sürücüleri genellikle Samsung'un web sitesinden indirebilirsiniz. Başlamadan önce Görev Yöneticisi'ni açın ve İşlemler sekmesinden Samsung yazılımlarının görevini sonlandırın.

Çıkabilecek sorunlara engel olmak için, telefonunuzu PC'nize bir USB hub üzerinden değil, direkt olarak bağlayın ve sadece orijinal kabloyu kullanın (diğer kablolar root sırasında sorun çıkarabiliyorlar).

Odin ve CF-Auto-Root araçlarına da ihtiyacınız olacak. Piyasada farklı Galaxy S5 modelleri bulunduğundan bu araçların elinizdeki Galaxy S5 modeline uygun olanını indirmeye dikkat edin. Qualcomm işlemcili S5'in model numarası SM-G900F. Exynos işlemcili S5'in model numarası ise G900H.

Root yönergeleri

Root yönergeleri

Root yönergeleri

Sesi kısma, giriş ve güç düğmelerine aynı anda basın ve basılı tutun ve cihaz baştan başlayana kadar bekleyin. Ekrana bir uyarı mesajı gelecek, bu mesajı ses açma düğmesine basarak onaylayın. Galaxy S5'i download moduna alın. Artık onu bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Odin yazılımını yönetici olarak çalıştırın (sağ tıklayıp, "Yönetici olarak çalıştır" komutunu seçerek).

CF-Auto-Root'un içindeki .tar.md5 uzantılı dosyayı bir konuma kopyalayın. Şimdi bu kopyaladığınız dosyayı Odin içinde AP bölümüne yükleyin. Odin'in eski sürümünde dosyayı PDA bölümüne yüklemelisiniz. Diğer ayarlara dokunmayın. "Auto Reboot" ve "F. Reset Time" kutucukları seçili olmalıdır. Start düğmesine tıklayarak işlemi başlatın. İşlem devam ederken asla durdurmayın, PC'nizi kapatmayın.

Tamamlandığında cihazınızı baştan başlatın ve Root Checker gibi bir uygulamayla root işleminin başarılı olup olmadığını kontrol edin.

Okuyucu Yorumları