Galaxy S6'de bunlar da olsun!

Samsung Galaxy S serisi ile yakaladığı başarıyı devam ettirmek istiyorsa, S6'da işte bunları yapmalı

Galaxy S6 nasıl olmalı?

Galaxy S5'in geçen seneki S4'e göre önemli yenilikler sunmadığını söylememiz elbette mümkün değil. Ancak bizce Samsung, çok daha fazlasını da yapabilir. Özellikle LG, Sony gibi rakipleri onu zorlarken Samsung'un durmak gibi bir şansı da yok. Galaxy S5'in tanıtımının ardından dünyanın sallanmadığını da hesaba katarsak, Samsung'un bu önerilerimizi not almasında bizce fayda var.

Daha iyi bir gövde

Galaxy S5'in Note 3'ü andıran arka kapağı, telefonun elinizden kayıp gitmesine engel olsa da büyük çoğunluk, Samsung'tan hala daha iyi, daha kaliteli bir madde kullanmasını istiyor. Metal, tek parçadan oluşan bir tasarım, herkesi tatmin edebilir.

2K ekran

4K TV'ler satışa sunulmaya başlandı, bu yüzden artık 1080p kimseyi tatmin etmiyor. Samsung'un cepler için 2K ve 4K ekranlar üzerinde çalıştığını duymuştuk. Galaxy S5'in ekran çözünürlüğü ise beklendiği gibi 2K olmadı. Galaxy S6'da 2K'nın altında bir çözünürlük kullanılması halinde hayal kırıklığı yaşanabilir. Ancak Samsung'un 2K ekran yeniliğini pil ömrünü ve performansı etkilemeden yapması önemli.

64-bit işlemci

64-bit işlemci

64-bit işlemci

Galaxy S5'e 64-bit işlemci eklenmemesinin nedeni, belki de işlemcinin henüz önemli bir faydasının olmamasıydı. 64, 32'den büyük bir rakam, bu yüzden çoğu kullanıcı onun daha iyi olacağını düşünüyor. Bizce 64-bit'ten daha da önemlisi, 2GB yerine Galaxy S6'ya en az 3GB RAM eklenmesi.

Eğilip, bükülen tasarım

Her türlü darbeyi kaldırabilen, sonunda yine eski şekline dönebilen telefonlar ilgi çekebilir. Ancak böyle bir telefonun Samsung Galaxy Round'dan iyi olması şart.

Daha iyi pil

Daha büyük pil, daha etkin bir pil yönetimi ve daha hızlı kablosuz şarja ihtiyacımız var. Samsung bizi telefonumuzu her gün şarj etme zorunluluğundan kurtarması gerekiyor.

Belleği tüketen yazılımlara son

Belleği tüketen yazılımlara son

Belleği tüketen yazılımlara son

Telefonda Google'ın uygulamalarıyla aynı işlevi sunan Samsung uygulamalarına kimsenin ihtiyacı yok. 16GB olarak tanıtılan, 8-9GB boş alan sunan cihazlar da hayal kırıklığı yaratıyor. Samsung'un özellikle KitKat'ta güzel görünen stok Android'e dönüş yapmasını umuyoruz. S Health dışındaki çoğu ekstraya gerçekten ihtiyacımız yok.

Stereo hoparlörler

Galaxy S5'te ne yazık ki hala tek hoparlör var. HTC One, çift hoparlörün faydalarını başarıyla göstermiş durumda. Bunun farkında olan Sony, aynısını Z2'ye uyguladı. Telefonlarımızın ekranı artık film izleyecek kadar büyük, bu yüzden iyi bir ses kalitesine de ihtiyacımız var.

DAB çipi

İnternet radyosu bazen sorunlar çıkarabiliyor ve veri bağlantısı gerektiriyor. FM radyosu ise hızla ortadan kalkıyor. Yüksek kalitedeki istasyonlara sorunsuzca erişebilmek için DAB çipinin Galaxy S6'ya eklenmesi, bizce harika olurdu.

Yeni arayüz

TouchWiz, artık stok Android'e çok fazla şey katmıyor ancak bu değişebilir. Kullanıcı arayüzünü gereksiz işlevler ve çocuksu yazı tiplerinden kurtararak oluşturulacak yeni, heyecan verici, stil sahibi bir tasarım müthiş olabilir. Samsung bu alanda bizce cesaretli davranmalı!

Okuyucu Yorumları