Galaxy S6 Edge+ vs iPhone 6 Plus!

Kavisli ekranlı Galaxy S6 Edge+'ı Apple'ın büyük ekranlı telefonuyla detaylı olarak karşılaştırdık!

S6 Edge+ vs iPhone 6 Plus!

Samsung'un yeni büyük ekranlı telefonu Galaxy S6 Edge+, hem ekranı, hem de üst seviye cam ve alüminyum tasarımıyla Apple iPhone 6 Plus'a gerçek bir rakip. Kenarları kavisli ekranı sayesinde gelecekten gelmiş gibi görünen S6 Edge+, Apple'ı peşinden koşturacak kadar iyi.

Her iki telefonun da sınıfının en iyisi olduğundan şüphe yok, bu nedenle seçim, Android 5 Lollipop ve iOS 9 arasındaki tercihinize ve ihtiyaçlarınıza kalıyor. İşte iki cihazın detaylı karşılaştırması.

Tasarım

Galaxy S6 Edge+ ve iPhone 6 Plus'ı kullanırken iki elinizden aynı anda faydalanmanız gerekiyor. S6 Edge+ 154.4 x 75.8 x 6.9mm ölçülerine, iPhone 6 Plus ise 158.1mm x 77.8mm x 7.1mm ölçülerine sahip. Samsung'un telefonunun ekranı biraz daha büyük, giriş düğmesi ve ekran çerçevesi daha küçük. 153 gram ağırlığındaki S6 Edge+, 172 gramlık iPhone 6 Plus'tan daha hafif.

Galaxy S6 Edge+ vs iPhone 6 Plus!

Samsung, kasada plastik yerine metal ve alüminyum kullandığından cihazın eldeki hissiyatı oldukça üst seviyede. Apple ise telefonunun alüminyum gövdesiyle kaliteli bir tutuş hissinden ödün vermiyor.

S6 Edge+ kavisli ekranıyla 2015'e ait bir telefon gibi görünmeyi ve öne çıkmayı başarıyor. S6 Edge'den farklı görünmediğini biliyoruz, ancak bu tasarım yine de hoş.

Ekran

Ekran

Samsung'un telefonları, Super AMOLED ekranlarıyla bizi hep etkiliyor. 5,7 inç'lik kavisli ekrana sahip S6 Edge+'de de durum farklı değil. Apple'ın 5,5 inç'lik parlak ekranı çok iyi, ancak çözünürlüğü 1920x1080'in üzerine çıkarmıyor. Samsung'un S6 Edge+'i ise 2560 x 1440, yani Quad HD çözünürlük sunuyor.

İnç başına piksel olarak baktığımızda Apple'ın telefonu 401ppi, Samsung'un cihazı ise 518ppi sunuyor. Her iki ekran da iyi görünüyor, ancak Samsung'unki birazcık daha iyi.

Teknik özellikler

Teknik özellikler

İki telefon da sizi önümüzdeki iki sene yolda bırakmayacak özelliklere sahipler. S6 Edge+, Samsung Galaxy S6'da da kullanılan Exynos 7420 sekiz çekirdekli işlemciyle biraz daha güçlü bileşenlere sahip. iPhone 6 Plus'ta çoğu telefon kullanıcısının ihtiyacını rahatlıkla karşılayan Apple A8 işlemci bulunuyor. Ancak Apple'ın işlemcisinin hız testlerinde Exynos'un gerisinde kaldığını söyleyelim.

Edge+, 4GB RAM'le geliyor dolayısıyla S6 Edge'in 3GB'lık RAM'inden fazlasına sahip. Apple ise 1GB RAM ile yetiniyor.

Edge+, 3.000mAh kapasiteli piliyle rakibini az da olsa geçmeyi başarıyor. Zira iPhone 6S'in pil kapasitesi 2.915mAh ile çok az geride.

iPhone 6 Plus'ın Edge+'ı geçebileceği alan ise 128GB'a kadar kapasite seçeneği (16GB ve 64GB'lik seçenekler de var). Edge+'ta 32GB ve 64GB seçenekleriyle sınırlısınız.

Kamera

Kamera

Edge+, 16MP'lik f/1,9 diyaframa sahip (Galaxy Edge ile aynı), dolayısıyla Apple'dan daha iyi iş çıkarıyor. Cihazın 5MP'lik ön kamerası da Apple'ın 1,2MP'lik kamerasından daha iyi. Bununla birlikte iPhone 6 Plus da yakaladığı muhteşem karelerle tanınıyor ve renkleri, bazen gerçeğe daha yakın olabiliyor.

Sonuç

Sonuç

iOS 9'lu bir phablet arıyorsanız, tek seçeneğiniz Apple'ın iPhone 6 Plus'ı. Ancak aradığınız Android 5.1 Lollipop'lu bir cihaz ise, Samsung Galaxy Edge+'ı veya düz ekranlı, ancak S-Pen'li Samsung Galaxy Note 5'i tercih edebilirsiniz.

Özellikleri tek tek karşılaştırdığımızda ekran çözünürlüğü, pil, kamera ve diğer teknik özelliklerde S6 Edge+'ın rakibini geride bıraktığını görüyoruz. Bununla birlikte S6 Edge+, iPhone 6 Plus'ın 128GB depolama kapasitesine yetişemiyor.

Okuyucu Yorumları