Galaxy S6 kamera yeteneklerini geliştirin

S6 ve S6 Edge'e güncelleme ile gelen ama kimsenin bulamadığı bu yeniliklere ulaşmanın yolu...

Yeni özelliklere ulaşın!

Yaklaşık üç hafta önce Galaxy S6 ve S6 Edge için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi ile birlikte yeni kamera özelliklerinin getirileceği duyurulmuştu. Samsung'un amiral gemilerine RAW çekim desteği ve daha düşük ISO değerlerinde fotoğraf çekebilme gibi yeni fonksiyonlar adapte edecek olması S6 kullanıcılarını son derece heyecanlandırmıştı.

Galaxy S6 Pro modda kullanıcılar zaten ISO değerlerini özelleştirebiliyordu fakat yapılacak güncelleme ile birlikte birçok dijital fotoğraf makinesinde bulunan ISO 50 ve daha düşük değerlerin kullanılabilmesi sağlanacaktı.

Ancak geçtiğimiz hafta start alan Android 5.1.1 güncellemesi, bu yeni özelliklere cihazlarda yer alan stok kamera uygulaması aracılığıyla erişilemediğini gösterdi. Galaxy S6 ve S6 Edge'de gelişmiş kamera fonksiyonlarının tümüne erişmek için şimdilik Lollipop Camera2 API'lerini destekleyen üçüncü parti uygulamalardan birinin kullanılması gerekiyor.

Google Play üzerinde yer alan Manual Camera ve Camera FV-5 gibi uygulamaları kullanarak Galaxy S6'lar için getirilen bu yenilikleri etkinleştirebilir, düşük ISO değeri, RAW desteği ve deklanşör hızı ayarlama gibi seçenekleri kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları