Galaxy S6 satışları, yeni iPhone'u vurdu!

Galaxy S6'nın gördüğü ilgi, Apple'ın bir sonraki iPhone için yaptığı planları değiştirdi!

Apple'dan yeni iPhone planı!

Samsung'un bir sonraki iPhone için A9 işlemcilerini yetiştiremeyeceğini düşünen Apple, listesine yeni bir işlemci üreticisi daha ekledi.

Apple'ın bir sonraki iPhone'unun işlemcisi, iddiaya göre Samsung'un ortağı GlobalFoundries tarafından üretilecekti. Ancak KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, bu işin bir bölümünü Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.'ya (TSMC) bıraktı. Apple'ın daha önce TSMC ile çalıştığı bilindiğinden bu durum, Samsung'un Apple ile olan ortaklığının zarar gördüğü anlamını taşıyabilir.

Yaşanan bu durumun nedeni, Galaxy S6'ya yönelik beklenmedik talep ve bunun sonucunda GlobalFoundries'in kendisini Exynos yongasına adamış olması olabilir. Bu durumda, Apple için işlemci yetiştirememesi de normal görünüyor. Apple'ın ise, olası bir aksaklık için şimdiden önlem almaya çalışması anlaşılabilir bir gelişme.

Bu teoride her şey rayına oturuyor gibi görünse de, henüz tüm bunlar dedikodu olmaktan öteye geçemiyor. Gerçekleri öğrenmek içinse biraz daha beklememiz gerekecek.

iPhone 6 incelememiz için tıklayın!

Okuyucu Yorumları