Galaxy S6 ve LG G4 karşı karşıya!

Samsung'un son amiral gemisi Galaxy S6'yı, LG'nin yeni amiral gemisi G4 ile kapıştırdık!

LG G4, Galaxy S6 karşısında!

Samsung Galaxy S6 belki kusursuz bir telefon değil, ancak yenilenen tasarımı, etkileyici ekranı ve müthiş kamerasıyla piyasadaki en iyi telefon. Bu belki LG G4'ü detaylı olarak incelediğimizde değişecek. Peki 2015'in bu iki müthiş telefonlarının özelliklerini karşılaştırırsak, ortaya nasıl bir görüntü çıkıyor?

Tasarım

LG G4'ün deri kapaklı tasarımı, onu çoğunluğun arasından sıyırıyor. Arka yüzün bir miktar kavisli olması da G4'ün görünümünü farklı kılan öğelerden. Cihaz şüphesiz kaliteli görünüyor ve bu durum, tutuş hissine yansıyor. Ancak 149.1 x 75.3 x 8.9mm boyutlarındaki ve 154 gram ağırlığındaki G4'ün küçük ve hafif olduğu söylenemez.

Samsung Galaxy S6, daha geleneksel bir görünüme sahip olsa da stilden ödün vermiyor. Metal çerçeve ve cam arka yüzey, S6'nın üzerinde son derece hoş görünüyor. Tek sorun, camın parmak izlerini üzerine toplayabilmesi.

143.4 x 70.5 x 6.8mm'lik, 136 gramlık Galaxy S6 hem daha küçük, hem de daha hafif. Galaxy S6'nın daha küçük olması bizce daha iyi, ama bu aynı zamanda daha küçük pil anlamına geliyor.

Galaxy S6 ve LG G4 karşı karşıya!

Ekran

LG G4, gayet büyük 5,5 inç'lik 1440 x 2560 QHD IPS Quantum ekrana sahip. Galaxy S6'daysa aynı çözünürlükte 5,1 inç Super AMOLED ekran bulunuyor.

Samsung'un ekranları genelde daha zengin renkler ve daha yüksek kontrast oranları sunsa da LG, G4'ün ekranını yüzde 24 daha parlak ve zengin hale getirdiğini iddia ediyor. Yani G4, aradaki farkı kapıyor olsa gerek.

Güç ve depolama, kamera

Güç ve depolama, kamera

Güç ve depolama

Galaxy S6, teoride bu alanda G4'ü geride bırakıyor çünkü 64-bit sekiz çekirdekli Exynos 7420 işlemciye sahip. Bu işlemci dört 2,1GHz ve dört 1,5GHz işlemciden oluşuyor. LG G4'te ise 64-bit 1,8GHz altı çekirdekli Snapdragon 808 işlemci var.

Galaxy S6'nın hız testlerinde Snapdragon 810'lu telefonları geride bıraktığına bakarsak, LG G4'ten daha güçlü olduğu tahminini yürütebiliriz. Ancak arayüz, yüklü yazılımlar gibi öğeler, cihazın hızında belirleyici role sahip olabiliyor.

İki telefon da 3GB RAM'le geliyor, dolayısıyla çoklu görev konusunda sıkıntı yaşamaları zor. Depolama alanlarına baktığımızda Galaxy S6'nın 32, 64 ve 128GB'lık seçeneklerinin bulunduğunu, G4'ün ise sadece 32GB depolama alanıyla geldiğini görüyoruz. Ancak Galaxy S6'da microSD slotuna yer verilmezken LG G4, 200GB'a kadar olan microSD'leri destekliyor.

Kamera

LG ve Samsung, yeni telefonlarının kameralarını iyileştirmek için çok çaba harcadılar. LG G4, OIS 2.0 (optik görsel dengeleme) destekli 16 megapiksellik bir kamerayla geliyor. Lazerli otomatik odaklanma ve f/1,8 diyafram gibi özellikler, G4'ün kamerasının düşük ışıkta iyi bir performans sunacağı anlamına geliyor.

Samsung Galaxy S6, optik görsel dengeleme özellikli 16 megapiksellik bir kamerayla geliyor. Yalnız LG'nin söylediklerine bakarsak, G4'teki OIS daha iyi olabilir. f/1,9 diyaframa sahip Samsung'un kamerası da düşük ışıkta iyi performans sunuyor.

Galaxy S6 ve LG G4 karşı karşıya!

Her iki cihaz da çeşitli kamera modları ve seçenekleriyle dolular. Ancak G4'ün kamerası, kağıt üzerinde birkaç yönden daha iyi görünüyor. Örneğin Panorama moduyla 104MP'lik fotoğraflar yakalayabiliyorsunuz. Galaxy S6 ise 60MP'lik fotoğraflar çekiyor. Yine de kararımızı G4'le yapacağımız detaylı testlerin sonrasına bırakıyoruz.

Bu sırada selfie mücadelesi de bitmiş değil. LG G4 bu alanda 8MP'lik kamerasıyla oldukça istekli görünürken, Galaxy S6'da 5MP'lik ön kamera bulunuyor.

Pil, özellikler, ilk kararımız

Pil, özellikler, ilk kararımız

Pil

Galaxy S6 neredeyse her yönüyle etkileyici, ancak aynı etkileyiciliği pil konusunda sürdüremiyor. Telefonun 2.550mAh kapasiteli pilinin çok güçlü olduğunu söylemek zor. Dolayısıyla cihazınızı neredeyse her gece şarj etmeniz gerekiyor.

LG G4'ün 3.000mAh kapasiteli pili ise daha tatmin edici görünüyor. Bu pil, daha büyük bir ekranı beslemek zorunda, ancak LG'ye göre cihaz 19,5 saatlik konuşma süresi sunuyor. Dahası Galaxy S6'nın pili cihaza sabitken, LG G4'ün pilini arka kapağı açarak değiştirebiliyorsunuz.

İşlevler

LG G4'ün en önemli özelliği, LG G3 ve LG G2'de olduğu gibi, arka tarafındaki düğmeler. LG, yan tarafta görmeye alıştığımız ses ve güç düğmelerini arka tarafa yerleştirerek, onları daha kolay erişilebilir kılmayı amaçlıyor. Ancak Galaxy S6'nın öne çıkan işlevleri daha çok. S6'nın parmak izi tarayıcısı oldukça isabetli çalışırken, cihazda (ne kadar kullanılacağı tartışılabilecek) bir kalp ritmi sensörü de bulunuyor.

LG G4'te donanımsal olarak çok fazla ek işlev yok, ancak her iki firma da arayüzlerine önem veriyorlar. Samsung, yeni TouchWiz'i daha sade ve daha sezgisel bir hale büründürürken LG, arayüzüne Smart Board gibi yeni özellikler ekliyor.

Galaxy S6 ve LG G4 karşı karşıya!

İlk kararımız

Samsung şüphesiz daha büyük bir firma ve reklama harcayacak daha fazla parası var. Bu yüzden satış rakamlarında Galaxy S6'nın önde olacağını düşünüyoruz. Ancak LG G4, kağıt üzerinde geride kalmıyor. Daha keskin olmasa da S6'yla aynı seviyedeki yüksek ekran çözünürlüğü, teoride daha iyi kamerası, daha güçlü pili ve Galaxy S6'da olmayan microSD kart slotu, G3'ün önemli sorunlarından biri olarak sayılan gövde kalitesi sorununu çözüyor gibi görünen deri kapaklı üst düzey tasarımı, G4'ü iyi bir seçenek yapacak. Galaxy S6, işlemci gücü ve işlev sayısı alanında daha güçlü olabilir, ancak bu farklar şu an için çok önemli görünmüyor.

LG G4'ü geçen senenin G3'üyle de karşılaştırdık!

Okuyucu Yorumları