Galaxy S6 ve One M9 bile, düşüşe dur diyemedi

Yeni amiral gemisi telefonlar ardı ardına piyasaya sürülse de, Google'ın istediği haber gelmedi!

Amiral gemileri de yetmedi!

Samsung'un son amiral gemileri olan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ve aynı dönemde ortaya çıkan HTC One M9, Kantar Worldpanel'in verilerine göre, piyasada beklendiği kadar büyük bir etki oluşturmadı. Başka bir deyişle yeni amiral gemileri, Android'in düşüşünü durdurmaya yetmedi.

Kantar'ın Nisan ayında tamamlanan üç aylık satış verilerine göre Android, dünya çapında bir gerileme kaydetti. Üstelik HTC One M9'un ve Samsung'un amiral gemilerinin piyasaya sürülmesi de bu gerilemeyi durduramadı. Avrupa'da (İtalya, İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya) yüzde 2,3 gerileyen Android'e rakibi Apple, rekor iPhone 6 satışlarıyla cevap verdi. Aynı trend Çin ve Japonya'da da gözlendi, ancak Android Çin'de en popüler mobil işletim sistemi olma özelliğini sürdürdü. Yine de Apple'ın Çin'deki pazar payının yüzde 7 artması, dikkat çeken bir gelişme oldu.

Android'in büyüdüğü tek pazar ise 2014'e kıyasla yaklaşık yüzde 3 puanlık büyümeyle ABD oldu. Rapor, ülkede yüzde 62,4 pazar payına sahip olan Samsung'un en popüler üretici olduğunu söylüyor. En popüler cihazlar ise Galaxy S5 ve Galaxy Note 4.

Android'in düşüşü, Samsung ve HTC için çok kötü bir gösterge olarak kabul edilmemeli. Zira ölçüm yapılan dönemin tamamında yeni amiral gemileri piyasada değildi.

Okuyucu Yorumları