Galaxy S6 ve One M9'da bu özellikler yok!

Android Lollipop'un getirdiği bu yeniliklerin Galaxy S6 ve HTC One M9'a yansımadığı ortaya çıktı!

Lollipop'lular, ancak...

Android 5.0'ın sunduğu yeniliklerden bir tanesi, yeni kamera özellikleri sunan Camera2 API idi. Ancak yeni tanıtılan iki amiral gemisi telefonun bu özellikleri desteklemediği ortaya çıktı.

Sözkonusu API içerisinde sunulan özellikler arasında RAW formatı desteği ve deklanşör hızını elle kontrol edebilme yetenekleri bulunmaktaydı. Bu özellikler ciddi mobil fotoğrafçılara daha fazla denetim sağlayabilirdi, ancak SpectraStudy'nin yaptığı incelemeler, Samsung Galaxy S6, S6 Edge ve HTC One M9'un yenilikleri desteklemediğini ortaya çıkardı.

RAW DNG yakalama ve deklanşör hızı, Samsung'un telefonlarında bulunmasa da üçüncü parti uygulamaların bu özelliklere ulaşma olasılığı bulunuyor. Ancak Camera2 API'yı çok kısıtlı biçimde kullanan HTC One M9'da durumun daha kötü olduğu söyleniyor. SpectraStudy'ye göre One M9, Android 4.4 KitKat'ın Camera API'sını kullanmaya devam ediyor.

Tüm bunlar, Lollipop'un yeni kamera özelliklerinden faydalanmak isteyenlerin, bir Nexus edinmeleri gerektiği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları